Editörün SeçtikleriEkonomi

Hani indirim gelecekti? Bebek bezi, tuvalet kağıdı, deterjan, sabun ve daha nicesi! Zam yağdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında pek çok temel ürüne KDV indirimi yapılacağını duyurmuştu. Hükümet tarafından atılan her adım fırsatçılar yüzünden vatandaşın cebine zam olarak yansımaya devam ediyor. Daha önce temel gıda ürünlerinde olduğu gibi fırsatçılar yine iş başına geçerek KDV indirimi öncesinde ürünlere 3 kat zam yaptı. İşte detaylar..

Fiyatların bir gün içerisinde 3 kat arttığı görüldü. Deterjan, bebek bezi, tuvalet kağıdı, sıvı sabun, deterjan, şampuan gibi pek çok ürüne yüzde 10 ile 50 arasında zam yapıldı. Bazı ürünlerin fiyatı 2’ye bazı ürünlerin fiyatı ise 3’e katlandı.

ZAMLI RAKAMLAR VATANDAŞI ŞOKE ETTİ

Alınan son rakamlara göre 27 Mart tarihinde 400 ml’lik bir şampuanın fiyatı 17,10 TL iken, 29 Mart’ta bu fiyat 46,23 TL’ye yükseldi. 5 litrelik bir çamaşır suyu 28,59 TL’ye satılırken, fiyatı 2 gün sonra 59 TL’ye çıktı.

FİYATLAR BİR GÜNDE UÇTU

Bebek bezi, peçete, tuvalet kağıdı, deterjan, sabun ve şampuan gibi pek çok üründe KDV yüzde 18’den 8’e yükseldi. Dün pek çok ürüne fiyat artışı yapıldı. Bebek bezi, ped, tuvalet kağıdı ve havlu kağıt gibi temel ürünlerin fiyatlarına yüzde 10 ila yüzde 50 arasında zam yapıldı.

1 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİ

KDV indirimi 1 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Fiyatlar son 2-3 gün içerisinde iyice yükselmiş durumda. 27 Mart tarihinde 11,75 TL’ye satılan kadın pedi dün 12,75 TL’den satılmaya başlandı. 2,5 kiloluk sıvı bulaşık deterjanı 25 TL’den satılırken, fiyatı 39,90 TL’ye çıktı.