Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

e-Devletten başvuru yapan hane başına 1.100 TL para veriliyor! Bugün başvuran hemen parasını alabiliyor: ATM’den çekin

Mart 2020 döneminde Covid-19 salgını dünya genelinde etkisini şiddetli bir şekilde göstermeye başlayınca küresel pandemi süreci de başladı. Pandemi sürecinde tüm dünyada, ülkeler salgına karşı önlemler aldı ve bu önlemler arasında sokağa çıkma yasakları, işyeri ve işletmelerin kapatılması ya da sınırlı saatlerde açık kalması gibi önlemler yer aldı. Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara 1000 TL para ödemesi başladı. Bu ödemeler pandemi sosyal destek adı altında yapılırken bu ödemelerin tutarları 1.100 TL’ye yükseltildi. e-Devlet üzerinden başvuran ve belirli şartlara haiz olan vatandaşlara hala 1.100 TL nakit para yardımı yapıldığı belirtildi. Ancak başvurular hane bazlı olarak değerlendirilecek ve aynı aileden birden fazla başvuru tek başvuru olarak değerlendirilecek.

ANINDA 1.100 TL ÖDEME YAPILIYOR

Pandemi yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan, Covid-19 salgınının neden olduğu ekonomik zorlukları telafi etmeyi amaçlayan ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan bir yardım türü olduğu paylaşılırken pandemi yardımının detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak yardımın detayları şartları Aile Bakanlığı tarafından belirlendi ve bu ödemeler şu ana kadar 2 faz şeklinde yapıldı. Son faz destek ödemelerinin devam ettiği bildirilse de ödemelerin biraz yavaş ilerlediği vatandaşların aktardıkları arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet üzerindeki uygulamasına dijital olarak başvuru yapılabiliyor ve başvuru onaylanırsa anında 1.100 TL para alınabiliyor.

T.C. KİMLİK NUMARASI SONUNA GÖRE BAŞVURU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre ödeme yapılacağı belirtilirken ödeme ayrıntıları da paylaşıldı. Kimlik numarasının sonu 0 ile bitenler Pazartesi, 2 ile bitenler Salı, 4 ile bitenler Çarşamba, 6 ile bitenler Perşembe ve 8 ile bitenler Cuma günü başvuru yapabilirken hafta sonu sınırlama olmadan herkes başvurabilir.

Ödeme şartları, başvuru ve başvuru sorgulama için TIKLAYIN.