Genel

Onlarca ev acilen boşaltıldı! Büyük tehlike duyuruldu!

Gelen bir son dakika haberine göre Trabzon’un Düzköy ilçesinde heyelan meydana geldi. Bu sebeple de onlarca ev boşaltıldı. Evleri boşaltılan vatandaşlar geceyi yakınlarındaki komşularında ve akrabalarında geçirdi.

Bir dönem etkisini gösteren kar yağışı sebebi ile toprak zeminde kaymalar meydana geldi. Düzköy ilçesine bağlı Gülcana Mahallesi’nde bazı binalar heyelan sebebiyle hasar aldı.

GECE TAHLİYE İŞLEMİ BAŞLADI

Heyelan yüzünden toprağın kaydığı Alazlı Mahallesi’nde 27 binada acil tahliye işlemi yapıldı. Gece saatlerinde 27 binanın tedbir amaçlı tahliye edildiği açıklandı.

Olay sonrasında AFAD İl Müdürlüğü, belediye ve jandarma ekiplerinin bölgede yaptığı inceleme devam ediyor.

HER YAĞMUR YAĞDIĞI ZAMAN AYNI ŞEY OLUYOR

Bölgede yaşayan Bahattin Kurt, 30 yıl önce de aynı sorunu yaşadıklarını söyleyerek, “Devletimiz ne yapabilir, olanakları nelerdir bilmiyoruz ama bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Biz burada her yağmur yağdığı zaman sağlam yerde olan komşulara, akrabalara gidip kalıyoruz. Yani mağduruz” dedi.

“O TAŞ GELİRSE BU MAHALLE YOK OLUR”

Kurt, açıklamasının devamında evlerin yukarısında büyük bir kaya olduğunu söyleyerek, “Yukarıda büyük bir taş var. O taş geldiği zaman bu mahalle buradan yok olur. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Ekipler çalışıyor. İnşallah kalıcı bir çözüm bulunur” dedi.