Editörün SeçtikleriEkonomi

Araç sahiplerine Müjde! Benzine İndirim Geldi! İşte İllerdeki Güncel Akaryakıt Fiyatları

Brent petrolün düşüşe geçmesiyle birlikte bu gece yarısından itibaren benzine 80 kuruş indirim geldi. İşte illerdeki benzin fiyatlar…

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyonun ardından brent petrol 130 doların üzerini görmüştü. Diyalog çabalarının oluşması sonrasıyla petrolün varili 104 dolara kadar geriledi. Buna bağlı olarak Türkiye’de çarşamba günü motorinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş indirim gelmişti. Düşüş trendi devam edince perşembe gününden itibaren motorinin litre fiyatına 88 kuruşluk bir indirim daha yansıdı.

Düşüş Trendi Benzine Yaradı

Bu indirimlerin ardından benzinde de aynı beklenti oluştu. Brent petrolün düşüş trendine girmesiyle bu gece yarısından itibaren benzine 80 kuruş indirim geldi.

İşte Güncel Akaryakıt Fiyatları

İndirimin ardından benzinin litre fiyatı;

İstanbul’da 19,81 liradan 19,01 liraya,

Ankara’da ve İzmir’de 19,92 liradan 19,11 liraya düştü.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.