Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yardım paketi bu hafta onaylandı! Öğrencilere günlük 122 TL, işsizlere günlük 179 TL para veriliyor: Başvurana hemen veriliyor

Bilindiği gibi istihdam konusunda devlet tarafından önemli adımlar atılıyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden önemli bir hareket başladı. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında katılımcılara günlük ödeme yapılırken bu ödemeler günlük hesaplanıp aylık olarak katılımcıların hesabına yatacak. Bu programlar kapsamında işsizlikten kurtulmakla beraber sonraki süreçlerde de iş bulma olasılığı yükseliyor.

Genç, yetişkin demeden her yaştan vatandaşın başvurup katılım gösterebileceği ‘mesleki eğitim kursu’, ‘işbaşı eğitim programı’, ‘girişimcilik eğitimi’ gibi imkânlar sayesinde ücretsiz mesleki eğitim alınarak hem öğrenip hem de para kazanılabiliyor. İşsizlere, öğrencilere ve kadınlara ödemeler yapılıyor. Bununla beraber İŞKUR tarafından eğitim giderleri de karşılanıyor. Peki kimlere ne kadar ödeme yapılıyor? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

GEREKLİ ŞARTLAR

İŞKUR tarafından sunulan bu ödemelere başvuru yapacak olan vatandaşlarda bazı şartlar aranıyor. Bu şartlara haiz olmayan vatandaşlara ödeme yapılmayacak. Yani İşbaşı Eğitim Programına katılım sağlanamayacak. BU şartlar ise şöyle paylaşıldı:

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak.

15 yaşını tamamlamış olmak.

Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip bulunmak.

Emekli olmamak.

BAŞVURU YERİ

İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlar, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabiliyorlar.

KİMLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İŞKUR tarafından yapılan ödemeler de paylaşıldı. Kimlere ne kadar ödeme yapılacağı ödemelerin detayları şöyle aktarıldı:

163.59 TL: İş arayan statüsündeki katılımcılara.

122.69 TL: Öğrencilere.

81.80 TL: İşsizlik ödeneği alanlara.

106 TL: Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara.

64 TL: Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına gidenlere.

49 TL: İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara.

179.95 TL: Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılanlara.

400 TL (aylık): Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için bakım desteği.

Ayrıca katılım gösterenlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de yatırılıyor.