Editörün SeçtikleriEkonomi

Ünlü Ekonomist ‘Bu Son’ Diyerek Uyardı! Gram Altın 1450 TL’ye Çıkar Mı?

Yaptığı tahminlerin doğruluğuyla tanınan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten bomba bir tahmin geldi. Memiş, gram altının yıl içerisinde 1.450 TL olacağını söyledi.

Piyasa yarın TÜİK’in açıklayacağı Mart ayı enflasyon rakamlarına kilitlendi. Hafta sonu gram altın 909 lira seviyesinde kalırken, dolar 14.68 liradan satılıyor.

Dolar Çökecek Demişti

Doların 18 lirayı, gram altının da bin lirayı aştığı gün “dolar çökecek” diyen ve saatler sonra dolar ve altın çöken İslam Memiş’ten yeni tahminler geldi. Memiş, “Nisan ayı final ayı! Nisan’da döviz kurları, altın ve gümüşün gram fiyatlarında son alım bölgelerini göreceğimizi tahmin ediyorum” dedi.

Mayıs’ta Fırtına Başlayacak

İslam Memiş uyarısında “Nisan’ı final ayı olarak gördüğümü, Mayıs’ta fırtınanın başlayacağını özellikle belirtmek isterim. Neye ihtiyacınız varsa, neye yatırım yapacaksanız bunun kararı NİSAN olmalı!” ifadelerini kullandı.

Enflasyondan Korunmak İçin Yapacağınız 3 Şey

Yarın TÜİK, Mart 2022 enflasyon rakamlarını açıklayacak. Enflasyonun yıl boyunca yüksek kalacağını belirten İSlam Memiş, enflasyondan korunmak için 3 şey yapılmasını önerdi.

-Birincisi, yüzde 60’ın üzerinde bir enflasyon olacak. Bunu kabullenin.

-Kendi paranızı enflasyona karşı korumak için enflasyonun olduğu her yerde altın ve gümüş gibi madenler daha çok koruyucu olduğu için bu tarafa yönelmenizde daha büyür bir avantaj olacaktır, bu da ikincisi.

-Üçüncüsü ise Nisan ayındaki bu barış hikayesini yazanların rehavetine kapılmadan hazırlığınızı yapmanız gerekiyor.

Almayan Kaybetti, Yazık Oldu. Satana Daha Çok Yazık Oldu”

Sosyal medyada şöyle bir algı vardır. Gram altın bin lira olunca iki bin lira olacak derler. Gram altın 880’lere indiğinde ise 700 lira olacak derler. Böyle bir şey yok. Kendinize bir sınır bir hedef belirlemeniz lazım. Gram altın 880’e gelirse ben alırım, ama ne diyorum 900 liranın altında kademeli alırım. 883’e geldiğinde yüzde 25 alan aldı, kazandı.

Yağ Tarafında İndirim Yok, Şekeri Stoklamışlar Şeker Zaten Yok!

İslam Memiş, temel tüketim malzemelerinde KDV indiriminin ardından beklenen ucuzlamanın yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili ise “Ramazan nedeniyle çarşı pazara baktık. Yağ tarafında indirim yok, şekeri stoklamışlar şeker zaten yok, olsa bile fiyatı yüksek. Ama temizlik malzemelerinde bir düşüş var. Bu 1 haftalık süreç içinde bir indirim var. Yok diyen inkar eder. Devletin KDV indirimlerine göre var. Bunlar raflara yansıdı ama yağ ve şeker fiyatları yüksek. Bazı kalemlerde ciddi bir artış var. Nasıl tedbirler alacaklar bilmiyorum ama gözümle gördüğüm bir şeyi söylüyorum” ifadelerine yer verdi.