Editörün SeçtikleriEkonomiEmniyet PersoneliGündemİş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

EGM 3 bin bekçi alımı duyurusu! Resmi Gazete’de yayımlandı: EGM PA bekçi alımı genel şartları ve başvuru tarihleri

Bekçi alımı 2022 son gelişmeler binlerce adayın gündeminde yer almaya devam ederken geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de çok önemli bir karar yayımlanmıştı. Bu karar kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 bin bekçi alımı için kadro ihdası yapılmıştı. Bekçi alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru tarihlerini araştırırken alımların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Bunun yanı sıra adaylar genel şartları ve başvuru sürecindeki ayrıntıları da merak ediyor. Geçtiğimiz aylarda alım sinyali verilen 10 bin bekçi alımı başvuru şartları ve tarihleri kılavuz ile netlik kazanacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI YAYIMLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) 3 bin çarşı ve mahalle bekçi kadrosu ihdas edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında 3 bin yeni bekçi alımı yapılacak. 3 bin yeni bekçi alımı için kadro ihdası yapıldı. “Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararname kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Başkanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne yeni kadrolar ihdas edildi.

3 BİN YENİ BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla duyurulan 3 bin yeni bekçi alımı için başvuruların alınacağı tarihler ve sınav tarihleri henüz netlik kazanmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından veya Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandığında veya açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

GENEL ŞARTLAR

Daha önceki alımlara göre yeni bekçi alımı genel şartlarının da aynı olması bekleniyor. Bu doğrultuda genel şartlar şöyle oluyor:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) En az 167 cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,

e) Başvuru yaptığı İstanbul il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

f) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış

h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

i) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

j) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,