Genel

O ilimizde köpek balığı görüldü! Tam 3,5 metre boyunda!

Gelen son bilgiye göre Çanakkale’de köpek balığı görüldü. Saros Körfezi’nde kılıç balığı avına çıkan balıkçılar, 3,5 metre boyunca ve yarım ton ağırlığında olan camgöz cinsi köpek balığının yakalandığını duyurdu. Yarım ton ağırlığındaki köpek balığı tam 40 dakikada anca çekilebildi. Balığı yakından inceleyen balıkçılar bir süre sonra yeniden denize bıraktılar.

Çanakkale’de balıkçıların ağında bu sefer köpek balığı vardı. Cangöz cinsindeki köpek balığı tam 40 dakikada çekildi. Balıkçılar tarafından incelenen canlı, bir süre sonra suya geri gönderildi.

Balığı yakalayan balıkçılardan biri olan İlker Özdemir, “Hayvana zarar vermedik. Çok yorucuydu. Ama gerçekten iyi bir avdı. 500 metrelerde, bu hayvanları tutabilmek kolay değil” açıklamasını yaptı.

BALIĞI YAKINDAN İNCELEDİLER

Tam 40 dakikada çekilen 3,5 metre boyundaki camgöz balığın 6 solungaçlı olduğunu söyleyen balıkçılar, canlıyı yakından inceledi.

HAYVANA ZARAR VERMEDİK

35 yıldır bu iş ile uğraşan Özdemir, balığa zarar vermediklerini ve yakından inceledikten sonra suya geri bıraktıklarını belirterek, “Saros açıklarında 600 metreye takım indirdik. Köpek balığını görünce şaşırdık. Deniz bu, nereden ne balığı çıkacağını bilemiyorsunuz. Camgöz cinsi 6 solungaçlı bir balık. Tahmini 500 kilogram ağırlığında. Güverteye bile almadan direkt denize bıraktık. Hayvana zarar vermedik. Çok yorucuydu. Ama gerçekten iyi bir avdı. 500 metrelerde, bu hayvanları tutabilmek kolay değil. Çekmek çok zordu. İlerleyen zamanlarda daha değişik avlar göreceğiz” dedi.