DünyaSağlık

Çok sayıda çocuğa sürpriz yumurtalarla Salmonella bulaştı! Ürünler geri çağrıldı!

Gelen son habere göre İngiltere’de 60’tan fazla çocuğa herkesin çok yakından bildiği Kinder sürpriz yumurtalarla bağlantılı bir salgın ile salmonella bakterisinin bulaştığı belirtildi.

Olay İngiltere’de meydana geldi. İngiltere Gıda Standartları Ajansı (FSA) çikolata firması salgına ilişkin soruşturmalara devam ederken, bazı sürpriz yumurta serilerinin geri çağrıldığını belirtti.

Geri çağırmanın nedeni ise salmonella bakterisi olarak gösterildi. Etkilenen ürünlerin son kullanma tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan 2 parti için geçerli olduğu belirtildi.

FSA yetkilisi olan Tina Potter, yaptığı açıklamasında “Özellikle Paskalya yaklaşırken bu ürünlerin küçük çocuklar arasında popüler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ebeveynleri ve çocukların velilerini evlerindeki ürünlerin geri çağırmadan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmeye çağırıyoruz” dedi.

CAN KAYBI GÖRÜLMEDİ

İngiltere’de can kaybı yaşanmazken, 63 yeni vakanın tespit edildiği belirtildi. Vakaların büyük bir kısmının ise 5-6 yaş arasındaki çocuklardan oluştuğu ifade edildi. İngiltere dışındaki vakalar İrlanda, Fransa, Hollanda, Almanya ve İsveç’te görüldü.

SALMONELLA BELİRTİLERİ NELER?

Salmonella bakterisinin belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal ve ateş yer alıyor. Vakaların büyük bir kısmı birkaç gün içerisinde belirtileri atlatırken, küçük yaşta olan ve bağışıklığı zayıf olan kişilerin iyileşmesi için biraz daha zaman gerekiyor.