Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Beklenen duyuru az önce geldi: Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli oldu! Maaşlara en az 1.234 TL zam duyurusu

Kamu çalışanlarının gelirlerini artıracak 3600 ek göstergeyle ilgili ayrıntılar netleşmeye başlarken çeşitli açıklamalar da yapılıyor. Yapılacak düzenlemeler doğrultusunda birçok kamu görevlisi ve emeklinin maaşı artacağı gibi ikramiye tutarları da artacak. Ayrıca 3600 ek gösterge düzenlemesinde meslek gruplarının genişletileceği ifade edildi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ek gösterge düzenlemesi hakkında bir açıklama yaptı. Tarkan Zengin açıklamalarında Temmuz ayında memura verilecek olan zam oranını TRT Haber’e anlatırken şu ifadeleri kullandı:

EMEKLİ MAAŞLARINA 1.234 TL ZAM

“Yapılan hesaplamalara göre kamu görevlilerinin çalışma sürelerine göre değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 21 ile 22 oranında etkileyeceği ön görülüyor. Örneğin, 6 bin TL emekli maaşı alan bir öğretmen, 3600 ek göstergeye çıkarılması durumunda maaşı 7 bin 200 liraya çıkıyor. Ortalama 1234 lira artışa tekabül ediyor. Bu artış çalışma sürelerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir”

İKRAMİYELER ARTACAK

Tarkan Zengin açıklamalarında Emekli ikramiyeleri de benzer şekilde yüzde 21-22 oranında arttığını belirterek emekli olunduğunda 200 bin TL olarak alınacak olan ikramiyelerin 245 bin TL’ye çıkacağını ifade etti. Ayrıca Zengin açıklamalarında göstergelerdeki bu değişikliklerin şu anda emekli durumunda olanları da etkileyeceğini belirterek şöyle devam etti:

115 TL ARTACAK

“Onların maaşlarında da etki görülecek. Mevcut çalışanların maaşlarında, ek göstergelerindeki farklılıklara göre değişebilse de, yaklaşık 115 TL civarında bir artış olacak”

Zengin açıklamalarının devamında bu çalışmanın başta polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ve olmak üzere 4 meslek grubu için başlatıldığını belirterek açıklamalarına şöyle son verdi:

10 MAYIS KRİTİK TARİH

“İlk kapsam genişlemesi 14 Mart’ta oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız sağlık çalışanlarına müjdeler verdi. O müjdelerden birisi de lisans mezunu sağlık çalışanlarından 3600 ek göstergeye çıkarılmasıydı. Şu anda 11 hizmet kolunun sendikaları, bu kapsamın daha da genişlemesi için görüşmelerini sürdürüyor. Sayın Bakan Bilgin’in işaret ettiği 3’üncü toplantı da 10 Mayıs’ta yapılacak. Bu konularda uzlaşma olursa toplantıda açıklanır”