Ekonomi

Kredi sicili bozuk ve kara listede olanlar için af çıktı! Bu bankalar kredi notuna bakmadan kredilerini sunuyor!

Özellikle son dönemlerde artan ekonomik sıkıntılarla birlikte vatandaşların ilk tercihleri arasında bankaların sunduğu kredi imkanları yer almaya başladı. Enflasyon ve zamlarla birlikte düşen alım gücü sonrası özellikle de borcu olan vatandaşlar, bankalardan kredi kullanmak için araştırmalara başladı. Ancak bankalar, kredilerde müşterilerinde çeşitli kriterlerin karşılanıp karşılanmadığını dikkate alıyor. Bu kriterler arasında ise ilk olarak 2 koşul öne çıkıyor. Düzenli gelir ve kredi notu kriterlerinin karşılanmaması durumunda bankalar genellikle kredi imkanını sunmuyor. Ancak devlet bankaları ve TEB, kredi notu düşük olan vatandaşlar için de ihtiyaç kredilerini sunmaya başladı. İşte detaylar…

Ziraat Bankası ve Halkbank

Kredi notu düşük olanlar ve bankaların kara listesinde olanlar için kredi şansı tanıyan bankalar arasında bulunan Ziraat Bankası, ihtiyaç kredisinde %1,79 faiz oranı sunuyor. 36 aya kadar vade seçeneği sunan Ziraat Bankası’nda 10 bin TL kredide bu şartlar altında aylık taksit tutarı da 401,75 TL olarak hesaplanıyor.

Bir diğer devlet bankası olan Halkbank ise kredi notu düşük olanlar için sunduğu kredide %1,71 faiz oranı ve 36 aya kadar da vade imkanı sağlıyor. Bu şartlar altında 36 ay vadede 10 bin TL kredide aylık taksit tutarı da 395,61 TL olarak hesaplanıyor.

Vakıfbank ve TEB

Kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank ise kredi notu düşük olan vatandaşlar için %1,91 faiz oranı ile 36 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Bu şartlar altında Vakıfbank’ta 10 bin TL kredide aylık taksit tutarı 410,97 TL olarak hesaplanıyor.

Kredi notu düşük olanlar için kredi imkanı sunan bankalar arasında yer alan Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ise 36 aya kadar vade seçeneği ve %2,33 faiz imkanı sağlıyor. Bu şartlar altında TEB’de 10 bin TL kredide 36 ay vadede aylık taksit ödemesi 444,20 TL olarak belirleniyor.