Ekonomi

Ünlü Ekonomist Yeşilada çarpıcı dolar kuru tahminin paylaştı, bir de seviye verdi!

Yurtiçi piyasalarda altın ve dolar fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Dolar kuru 15 TL sınırına yaklaştı ve 14,70 TL seviyesinde dengelendi. Öte yandan gram altın ise 900 TL seviyesinin hemen üzerinde dengesini buldu. Dolar kuruna ilişkin yatırımcılar ne tür gelişmeler yaşanacağını merakla araştırırken, dolar ile ilgili kritik bir değerlendirme ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada’dan geldi. Daha önce de başarılı dolar kuru tahminlerinde bulunmuş olan Yeşilada, bu kez çarpıcı yorumlarıyla ses getirdi. Dolar alım satım konusunda uzman yorumlarını değerlendiren yatırımcılara yönelik fikir ve tahminlerini paylaşan Yeşilada, bu kez dile getirdiği dolar tahmini ile büyük ses getirdi. Atilla Yeşilada dolar değerlendirmesinde hem tarih hem de rakam verdi. İşte detaylar…

Atilla Yeşilada’dan Dikkat Çeken Dolar Yorumu

Dolar kuru 5 Nisan Salı günü, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasından sonra 14,70 TL bandında dengesini buldu. Dolar kurunun nereye gideceği hakkında meraklı araştırmalar devam ederken, Ekonomist Atilla Yeşilada’dan şaşırtan ve dikkat çeken dolar kuru değerlendirmesi geldi. Yaptığı açıklamada kötü günlerin geride kaldığını ve daha kötü günlerin yaklaştığını ifade eden Yeşilada, daha önceki açıklamalarında dolar kurunun 2022’de 20 TL sınırını zorlayacağını iddia etmişti. Yeşilada bu yöndeki tahminini yineledi ve “Kötü senaryolarda 20 TL’ye gidebilir…” dedi.

Yeşilada Kötü Senaryoyu Açıkladı

Yeşilada yaptığı açıklamada “International Of Finance, yılsonu adil dolar kuru fiyatını 16,50 lira olarak belirledi. Merkez Bankası’nın kendi topladığı beklentilere baktığımızda yılsonu dolar hedefi 16,65 TL. Yabancı kurumlar arasında 18 TL ile 20 TL arasında değişik beklentiler var. Birkaç gün önce Forex’in enflasyon ve dolar kotasyonları anketi yayınlandı. Orada da yılsonu dolar tahmini 18 – 19 TL arasına yükseltildiğini gördük. Yani bu yılı 18 TL ve altında bir dolar kuru fiyatıyla kapatırsak şanslıyız, hükümet de şanslı… Ama kötü senaryolarda 20 TL’ye gidebilir…” dedi.