Gündem

Karma Ekonomik Komisyonu Toplandı

Açıklama 6 Mayıs 2016 tarihinde Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinde duyurular bölümünde yayımlandı. Açıklama ” Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı ” başlığıyla kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamaya göre;

Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon 4. Dönem Toplantısı için Budapeşte’de bulunan Sağlık  Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Müezzinoğlu, iki ülke arasında üçüncü ülkelerle iş birliğine yönelik protokol imzalandığını ifade ederek bankacılık, finans, sanayi, teknoloji, sağlık, kültür, turizm, spor ve eğitim alanlarında da mevcut iş birliğini daha iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye ve Macaristan’ın ortak tarihe sahip dost ülkeler olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, 2001 yılında yaklaşık 356 milyon dolar olan ikili ticaret hacminin 2015 yılı sonunda 2 milyar doları geçtiğine işaret etti. Müezzinoğlu, “Hedefimiz en kısa sürede 5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalayabilmek.” dedi.

Türkiye’nin son dönemde yükselen ekonomisine dikkati çeken Müezzinoğlu, ”Türkiye, 2015’in dördüncü çeyreğinde yüzde 5,7 oranında, yıl genelinde ise yüzde 4 büyümeyi başarmıştır. Tüm küresel sıkıntılara rağmen Türkiye’nin toplam ihracatı 144 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.” diye konuştu.

Toplantıda ekonomik ilişkilerin geliştirilme olanaklarını görüştüklerini belirten Szijjarto, ”Türkiye, Macaristan’ın siyasi ve ekonomik olarak en önemli ortaklarından biri. Bugünkü görüşmemizde uluslararası krizlerin ikili ilişkileri olumsuz etkilememesi konusunda ortak görüşe vardık.” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, 4. Dönem KEK Toplantı Protokolüne imza attı.

Macar Su İdaresiyle ASKİ ve İSKİ arasında da bir protokol imzalanan toplantı sonunda Bakan Müezzinoğlu ve Szijjarto ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kamupersoneli.net / Ankara