Editörün SeçtikleriGündem

Ümit Özdağ Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş demişti! CHP’den son dakika açıklaması geldi: Memnuniyet verici

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken ‘Mansur Yavaş’ açıklaması geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş” diyerek çağrı yapmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan önemli bir açıklama geldi. Mansur Yavaş’la ilgili “Cumhurbaşkanı adayımız” çıkışı Ankara kulislerini hareketlendirirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı önermiş ve Yavaş’ı göreve çağırmıştı.

MANSUR YAVAŞ’I DESTEKLEYECEKLER

Özdağ yaptığı açıklamada bir sosyal bilimci olarak toplumun değişik kesimleriyle yaptıkları temaslarda Türkiye’nin sorunlarını çözecek cumhurbaşkanı olarak Mansur Yavaş’ın görüldüğünü belirtmişti. Ayrıca Özdağ Millet İttifakının Mansur Yavaş’ı aday göstermesi durumunda destekleyeceklerini bildirdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Özdağ’ın ‘Mansur Yavaş’ çıkışı sonrası ne diyeceği en çok merak edilen isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken Özdağ’ın açıklamalarına yanıt geldi. Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

MEMNUNİYET VERİCİ

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum. Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel bakan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak.”