Sağlık

Uzmanı çok net ve kesin konuştu: Kanser olmamak için bunu mutlaka tüketin!

Sadece ülkemizde değil, aynı zamanda tüm dünyada ölüme neden olan hastalıklar arasında olan kanser için uzmanlar uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Kanserde en önemli durumun sağlıklı beslenme olduğu ifade ediliyor. Her besini mutlaka mevsiminde kararınca tüketmek çok önemli. Uzmanlar, yaptıkları uyarılarında mutlaka tencere yemeği tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Dünyada en yüksek sebebi bilinen ölümlerin nedeni olarak gösterilen kanser tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların etkili bir şekilde kullanılabilmesi için 1-7 Nisan tarihleri arası Kanser Haftası olarak kutlanıyor.

BELİRGİN GELİŞMELER VAR

Konuyla ilişkin Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Çil, önemli değerlendirmelerde bulundu. Çil, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm dünyadaki ölüm nedenleri arasında kanser ikinci sırada yer alıyor. Kanserin görülme oranı da belirgin olarak son dönemlerde artıyor. Kanser tedavisinde son yıllarda çok belirgin gelişmeler var”

BESLENME ŞEKLİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Mutlaka beslenme düzeninin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Çil, sebze ve meyvelerin de mevsiminde tüketilmesi gerektiğini belirtti. Kanser olmamak için dengeli beslenmek gerektiğini söyleyen uzman isim geleneksel sebze yemeklerine dönülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.