Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekli bayram ikramiyeleri için tarih netleşti! Emeklileri çifte bayram bekliyor!

Milyonlarca emekli, bayramlarda ödenen ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Ramazan ayının başlaması ile birlikte milyonların aklında emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Sorusu belirdi. Bayram ikramiyesi uygulaması ortalama 3 yıldır devam ediyor. Son 2 yıldır ödemeler bin TL şeklinde verilirken, geçen yıl 1.100 TL olarak ödeme yapılmıştı. 13,5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre emekli bayram ikramiyeleri için tarih verildi.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ramazan ayı ikramiyeleri için de tarih konuşulmaya başlandı. 13,5 milyon vatandaş için ödemelerin tarihi de belli oldu. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yapılacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emekli vatandaşlara bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu. Buna göre 13,5 milyon emekliye bayram ödemeleri nisan ayının son haftasında yapılacak. Ödemelerin miktarı ise düzenlenecek olan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KAÇ TL OLACAK?

Emekliler bayram ikramiyelerinin ne aman ödeneceği kadar ne kadar ödeneceğini de merak etmeye başladı. Buna göre yaklaşık 13,5 milyon emeklinin alacağı bayram ikramiyesinin ödemesi 1.100 TL’den en az 1.500 TL’ye çıkarılması bekleniyor. Buna göre yüzde 36,08 olarak açıklanan enflasyon oranı emekli ikramiyelerine yansıtılırsa, emekliler tek bayram için 1.500 TL, toplam da iki bayram için 3 bin TL ödeme alacak.