Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emeklilere ek ödemeler başladı! Tüm emeklilerin banka hesabına 2.000 TL yatıyor: ATM’den paranızı alabilirsiniz

Milyonlarca emekli için Kuveyt Türk tarafından bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda emekli maaşını bankaya taşıyan ve 3 yıl boyunca maaş alma sözü veren emeklilere 2 bin TL promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi. Ayrıca bank tarafından yapılan duyuruda emeklilere verilen avantajlar da belirtildi. Yapılan duyuruda maaşa 7 gün 24 saat boyunca Kuveyt Türk ATM’leri ve diğer tüm banka ATM’lerinden kolaylıkla ulaşma imkanı olduğu belirtilerek Sağlam Kart ile yapılan ilk 100 TL ve üzeri market alışverişinde 20 TL altın puan fırsatı olduğu bildirildi.

YAPILAN DUYURU

Yapılan duyurunun devamında “Size özel “0262 723 49 19-Emekli Danışma Hattı” ile menüde hiç dolaşmadan direkt müşteri temsilcisine bağlanma kolaylığı Emekli maaşınızı, şubeye gitmeye gerek kalmadan kolaylıkla e-Devlet üzerinden veya tüm Kuveyt Türk şubeleri aracılığıyla bankamıza taşıyabilir ve sizlere özel sunduğumuz ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz” ifadelerine yer verildi. Ayrıca yapılan duyuruda Ortak ATM’lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekiminin, işlem başına 2.000 TL limiti bulunduğu belirtilerek Kuveyt Türk ATM’lerinden 5.000 TL’ye kadar ücretsiz para çekimi yapılabileceği paylaşıldı.

BANKADAN MAAŞ ALABİLMEK İÇİN YAPILABİLECEKLER

SGK, Emekli Sandığı veya BAĞ-KUR emeklisiyseniz, maaşınızı Kuveyt Türk şube ve ATM’lerinden ve diğer tüm banka ATM’lerinden kolaylıkla çekebileceğiniz belirtilirken maaşın banka üzerinden alınabilmesi için yapılabilecekler şöyle aktarıldı:

PTT’den alacağınız e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresinden değiştirebilir,

Tüm Kuveyt Türk şubelerine gelerek maaşınızı taşıyabilir,

Bağlı bulunduğunuz SGK il müdürlüğüne dilekçeyle başvurarak banka değişikliği yapabilirsiniz.

Kuveyt Türk, sağlık sorunları nedeniyle maaşlarını almak için şubeye gelemeyen emekli müşterilerinin maaşlarını adreslerine teslim eder.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Banka tarafından yapılan duyurunun devamında 1.500 TL’ye kadar emekli aylığı alanlara 1.750 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 1.875 TL, 2.500 TL ve üzeri emekli aylığı alanlara 2.000 TL promosyon ödemesi yapılacağı ifade edildi.

GEREKLİ ŞARTLAR

Promosyon alabilmek için gerekli şartlar da Kuveyt Türk tarafından belirtildi. Bu şartlar ise şöyle paylaşıldı:

Emeklilerimizin promosyon ödemesinden yararlanabilmeleri için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca bankamız aracılığıyla alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Emekli maaşını bankamıza yeni taşıyan müşterilerimiz maaşlarını en az 1 defa bankamızdan aldıktan sonra, mevcut emekli maaş müşterilerimizse beklemeksizin en yakın Kuveyt Türk şubesine gelerek promosyon başvurusunda bulunmalarını takiben 3 iş günü sonrasında ödeme müşterimizin hesabına gerçekleştirilmektedir.

Birden fazla emekli maaşı alanların promosyon talebinde bulunmaları durumunda maaşlarının toplamı dikkate alınarak tek promosyon ödemesi yapılacaktır.

Ayrıntılı bilgiye ise “https://www.kuveytturk.com.tr/bireysel/odemeler-ve-hizmetler/odemeler/emekli-maas-odemeleri” web adresinden ulaşılabilir.