Gündem

Malatya’da Peş Peşe 24 Deprem! Şehir Beşik Gibi Sallanıyor! Bakandan Can Kaybı Açıklaması!

Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin 5.2 şiddetinde depremin ardından kentte sarsıntılar sürüyor. Depreme ilişkin beklenen açıklama ise Malatya Valisi Aydın Baruş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, “Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 17.02’de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. Korkutan depremin ardından ise büyüklükleri değişen 20’den fazla deprem meydana geldi. Pütürge’de yaşayanlar büyük bir endişe yaşarken AFAD, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını açıkladı.

Malatya’da Peş Peşe Olan Depremler Şu Şekilde;

“Can Kaybı Veya Yaralanma Vakasına Henüz Rastlanmadı”

Malatya Valisi Aydın Baruş da deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Sahada araştırma devam ediyor. Can kaybı veya yaralanma vakasına henüz rastlanmadı” diye konuştu.

“Şu Ana Kadar Olumsuz Bir Durum Yok”

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, depremle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Başkan Sülük, “Araştırmalarımız devam ediyor” dedi.

“Malatya’mıza Geçmiş Olsun”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mıza ve ülkemize geçmiş olsun.” dedi.

Kandilli Depremin Derinliğini 5 Km Olarak Ölçtü

Kandilli Rasathanesi’nin açıkladığı veriye göre; Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 17.02’de 5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli depremin derinliğini 5 kilometre olarak ölçtü.