Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika çocuğu olanların hesabına 1.650 TL yatırıldı: PTT’den paranızı alabilirsiniz! Aile Bakanlığı açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından beklenen ödemeler hakkında bir açıklama yapıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri ve eğitim giderleri için harcama yapabilmeleri için SED ödemelerinin hesaplara yatırıldığı belirtildi. Bu ödemeler hakkında Aile Bakanı Yanık değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yanık açıklamalarında her çocuk için verilen 1.650 TL’nin hak sahiplerine ödendiği belirtildi.

ÇOCUKLAR İÇİN 1.650 TL PARA VERİLDİ

İhtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığı belirtildi ve SED kapsamında hesaplara 1650 TL aktarıldığı her bir çocuk için ortalama olarak 1.650 TL destek sağlandığı ifade edildi. Bu konu hakkında açıklama yapan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için Nisan ayında toplam 239 milyon lira SED ödemesinin hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

BAKAN YANIK AÇIKLAMA YAPTI

Tüm bunlarla beraber SED kapsamındaki her çocuk için 1.650 TL ödeme yapıldığı belirtildi. Bu ödemeler hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık önemli değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

TOPLAMDA 239 MİLYON TL ÖDENDİ

“İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için nisan ayında 239 milyon lira SED’i hesaplara yatırdık. SED’den yararlanan çocuklarımız için ayrıca birçok sosyal ve kültürel etkinlik de düzenliyoruz. Çocuklarımızı maddi ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ve kültürel yönden de destekleyerek diğer akranları gibi sosyal hayata katılmalarını amaçlıyoruz”