Editörün SeçtikleriGündemPolitika

Son dakika beklenen açıklama geldi! Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Özdağ kendilerinin Cumhurbaşkanı Adaylarının Mansur Yavaş olduğunu ifade etmişti. Bu çıkış ise siyaset gündemini hareketlendirirken anket sonuçlarında da Mansur Yavaş’ın önde görünmesi dikkatleri arttırdı. Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan bir açıklama bekleniyordu. Beklenen açıklama sonunda Mansur Yavaş’tan geldi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

2023 yılı genel seçimlerinde ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Saat 12.00’da gerçekleşen görüşme siyaset kulislerini hareketlendi. Görüşmenin ardından iki isim basın açıklamasında bulundu.

Ümit Özdağ’ın ‘Cumhurbaşkanı adayımız’ açıklamaları sorulan Mansur Yavaş ise beklenen açıklamayı yaptı. Mansur Yavaş’ın adaylık hakkındaki açıklaması ise şöyle oldu:

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI*

“Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere laf söylemeli, işini yapmalı. Çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, devam edeceğim. Açıklamalar benim bilgim dışında”

HANGİ SEBEPLE GÖRÜŞME YAPILDI?

Mansur Yavaş, Meral Akşener ile olan görüşmesinin sebebini de açıkladı. Yavaş göreve geldiğinden bu yana 3 yıl geçtiğini ve İYİ Parti lideriyle ‘yaptıklarını anlatmak’ için buluştuğunu söyledi.