DünyaEkonomi

Şoför açığı var! 1 milyon 470 bin TL maaşla çalışacak şoför aranıyor!

Amerika mağazalar zinciri olan Walmart yaptığı açıklamasında çok sayıda şoför açığının olduğunu ve hızlı alım yapacaklarını duyurdu. Bu sebeple işe yeni başlayacak olan şoförlere ortalama 100 bin dolar yani 1 milyon 470 bin TL maaş verileceğini açıkladı.

Salgın sebebiyle tüm dünyada e-ticaret alışverişi hızlandı. Bu sebeple de müşterilerine hızlı hizmet vermek isteyen firma şoför ihtiyacı olduğunu duyurdu. Walmart, şoför maaşlarını artırdı. Bünyesinde yeni işe başlayacak olan sürücüler için maaşı 100 – 110 bin dolar arasında olacağını açıkladı.

GEÇEN YIL 4 BİN 500 KAMYON ŞOFÖRÜ İŞE ALINDI

12 bin şoför ile hizmet vermeye devam eden marka, müşterilerine ürünlerini hem online alışveriş siteleri üzerinden hem de mağazalardan ulaştırıyor. Ancak artan e-ticaret hacmi sebebiyle her geçen gün yeni sürücülere ihtiyacı olduğunu duyuran marka sadece geçtiğimiz yıl 4 bin 500 kamyon şoförünü işe aldığını duyurmuştu.

MAAŞ ARTIŞI İŞÇİ ALIMINA DEVAM ETMEMİZE YARDIMCI OLACAK

Konuya ilişkin Walmart sözcüsü yaptığı açıklamasında, “Müşterilerden tüm zamanların en yüksek talebini alıyoruz. Yaptığımız bu ciddi maaş artışı, bu talebi karşılayabilmek için gerekli olan işçi alımına devam etmemize yardımcı olacak” dedi.

ABD’deki verilere göre 2020 yılı içerisinde ağır kamyon çekici ve römork sürücüleri için 47 bin dolar maaş veriliyordu. Bu maaş 2 yıl içerisinde resmen 2 kat arttı.

BÜYÜK AÇIK VAR

Salgın sebebiyle özellikle artan taşımacılık faaliyetleri sebebiyle kamyon taşımacılığı geçtiğimiz yıl 80 bin sürücü açığı olduğunu duyurmuştu.