Sağlık

Makarnayı sakın bu şekilde tüketmeyin! Zehirlediği ortaya çıktı!

Bazı yiyecekleri beraber yemek çok büyük keyif verir. Ancak yan yana tüketilen bazı yiyecekler ne yazık ki sağlığa ciddi olarak zarar veriyor. Farklı sindirim sürelerine sahip olan 2 besin tüketilmesi halinde sağlığımızı etkiliyor. Makarnanın da bu lezzetler arasında olduğunu görünce çok üzüleceksiniz. İşte makarnanın kesinlikle birlikte tüketilmemesi gereken o lezzet haberimizde..

Bazı lezzetler neredeyse ayrılmaz bir ikili olarak karşımıza çıkıyor. Domates ve salatalık gibi.. Domates ve salatalığın birlikte tüketilmemesi gerektiği uzmanlar tarafından açıklandı. Ancak bu grup içerisinde sadece domates ve salatalık bulunmuyor.

KESİNLİKLE DENEMEYİN

Bazı 2 yiyecek sinirim süreleri farklı olduğu için vücudumuza zarar veriyor. Şeker ve nişastanın yavaş sinirimi     istediğiniz keyfi almanıza izin vermez. Sadece bağırsak problemi değil, beraberinde mide de gaz ve şişkinlik sorunu ile de karşılaşabilirsiniz.

Meyvelerin vücutta sinirimi uzun süre gerektirebilir. Ancak bu besinlerin hemen vücuttan çıkması gerekiyor. Bu ikiliden biri peynir ve makarna..

PEYNİRLİ MAKARNAYI HAYATINIZDAN ÇIKARIN

Makarna nişasta açısından son derece zengin bir besindir. Bu sebeple de gecikme kaçınılmaz olacaktır. Bu da sinirim sorununa neden olur. Peynir ve makarna dışında makarna ve et ikilisinden de uzak durmalısınız.

PORTAKAL SUYUNU DA TEK TÜKETİN

Portakal suyu da içerisinde çok fazla asit barındırmaktadır. Nişasta sindiriminden sorumlu olan enzimi yok eden portakal suyu bu sebeple ekmek ya da erişte gibi besinlerle birlikte tüketilmemelidir.

ZEHİRLENMEYE NEDEN OLABİLİR

Kahvaltıda genel olarak yoğurt ve meyve beraber tüketilebilir. Ancak bu durum sindirimi yavaşlatacağı gibi bağırsak florasına da zarar verebilir. Gıda zehirlenmesi durumunu arttıran bir kombin de yoğurt ve ananas olarak açıklandı.