Gündem

Trendyol’dan alışveriş yapanlar dikkat! Sakın bunu yapmayın

Online alışveriş sayfaları arasında bulunan Trendyol, son dönemlerde bir dolandırıcılık yöntemi ile karşı karşıya kalmış durumda. Trendyol 12. Yıldönümü hikayesi adı altında pek çok kullanıcı mesaj almaya başladı. Hem WhatsApp hem de sosyal medya üzerinden vatandaşları ağına düşürmek isteyen dolandırıcıların attığı o mesaja inanılmaması gerektiği konusunda uyarılar peş peşe yapıldı.

İnstagram ve WhatsApp üzerinden gönderilen Trendyol 12. Yılına özel hediye çeki son dönemlerin en çok konuşulan dolandırıcılık yöntemi oldu. Dolandırıcılar, çeşitli kanallar üzerinden kullanıcılara “Trendyol 12. Yıldönümü hediye çeki!” adı altında tıklayabilecekleri bir link gönderiyor.

TRENDYOL DUYURDU

Mesajların her geçen gün daha fazla kişiye ulaşması sonrasında Trendyol resmi bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında mesaja inanılmaması ve tıklanmaması gerektiği belirtilirken, konuya ilişkin hukuki işlemleri başlattıklarını duyurdu.

TRENDYOL HEDİYE ÇEKİ VERİYOR MU?

Linkin dolaşmasından sonra vatandaşlar Trendyol hediye çeki veriyor mu? Sorusunu sormaya başladı. Ancak Trendyol açıklamasında “Trendyol 12. Yıl dönümü hediyesi” kapsamında herhangi bir çek vermediklerini duyurdu. Bu sebeple size de böyle bir link gelirse kesinlikle tıklamamanız gerektiği ifade edildi.

Trendyol’un yaptığı o açıklama şu şekilde:

“Bazı haberleşme ve sosyal medya platformlarında yer alan “Trendyol 12. Yıl Dönümü Hediyesi” başlıklı bağlantı ve yönlendirmelerin şirketimizle ilgisi bulunmamaktadır. Trendyol olarak tarafımızdan gönderilmeyen bu tür kötü niyetli ve kimlik avı şüphesi bulunan bağlantılara itibar edilmemesini rica ederiz. Bu paylaşımlar ile ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz”