Editörün SeçtikleriEkonomi

13 milyon emeklinin umutlarını kıran açıklama!

Ülkemizde yaşayan 13 milyon emekli heyecanla bayram ikramiyelerinin yatırılmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıl ikramiyelere 100 TL zam yapılmış, 1000 TL olan ikramiye 1100 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Bu yıl hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. Ancak emeklilere kötü haber duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamasında emeklilerin bayram ikramiyesine iyileştirme yapılmayacağını söyleyerek, “Emeklilerin bayram ikramiyesine iyileştirme yapmayacaklar. Emeklileri yok sayan bu anlayışa isyan ediyoruz” dedi.

“İSPAT EDERSEN BEN CUMHURBAŞKANLIĞINI BIRAKACAĞIM” DEMİŞTİ

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlemiş olduğu basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirerek merakla beklenen açıklamalarda bulundu. Özel, açıklamasında Man Adası belgelerinin MASAK ve Yargıtay raporuna ilişkin, “Man Adası belgeleri için ‘bu belgeler sahte, ispat edersen ben Cumhurbaşkanlığını bırakacağım’ demişti Cumhurbaşkanı. Dün Yargıtay kararı açıklandı. Man Adası belgeleri, Ağrı Dağı kadar gerçek, MASAK raporuyla ispatlanmış, Yargıtay kararıyla kayda geçirilmiştir. Bu vakitten sonra mızrak çuvala sığmaz. Kullanılan ifadelerin ‘ifade özgürlüğü’ olduğu ve ‘davanın tümden reddi kanaatine varılmıştır’ deniyor” diye konuştu.

EMEKLİLERİ YOK SAYAN BU ANLAYIŞA İSYAN EDİYORUZ

Özel, bayram ikramiyelerinin artırılmayacağını, emeklileri yok sayan bu anlayışa isyan ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Emeklilerin bayram ikramiyesine iyileştirme yapmayacaklar. Bakanlar karşı çıkıyormuş. Maliye Bakanı karşı çıkıyormuş. Emeklinin bin 100 TL’lik bayram ikramiyesini enflasyon oranında dahi artırmayı çok görüyormuş, dengeyi bozarmış, enflasyonla mücadeleyi zora sokarmış. Emeklileri yok sayan bu anlayışa isyan ediyoruz. Emeklileri yok sayamazsınız, bu ülkenin sırtına yük sayamazsınız. Bu ülkenin sırtındaki yük 5’li çetedir”