Editörün SeçtikleriEkonomi

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na kötü haber verildi! 25 gün süre verildi! 25 gün sonra..

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na kötü haber verildi. Gelen bir son dakika haberine göre TBMM’ye sunulan bankalarla ilgili torba yasaya göre metro borçlarını 25 gün içerisinde ödenmemesi halinde İmamoğlu ve Yavaş yönetimindeki Büyükşehir Belediyelerinin icraya verilebileceği belirtildi. Detaylar haberimizde..

AK Parti milletvekilleri TBMM’ye yeni bir torba yasa teklifi sundu. Buna göre önceki dönemde kalan metro borçları için Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerine haciz gelebilir.

HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILACAK

Aynı yasa teklifi 2019 yılından önce Ulaştırma Bakanlığı’na devredilen fakat AK Parti dönemindeki belediyeden kalan borçların ödenmesi için tahsilat hızlandıran bir madde eklendi. Bu maddeye göre Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri ile metro devri yapılan bütün belediyelerden borç istenecek. Ödemeyi yapmayan belediyelere ise haciz yolu açılacak.

25 GÜN SÜRE VERİLECEK

AK Partili Milletvekilleri Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda belirsizliği ortadan kaldırıp kesinti oranını ‘azami yüzde 5′ şeklinde değiştiren maddenin de olduğu yasa teklifini TBMM’ye sundu. Buna göre borçların 25 gün içerisinde geri ödenmesi istenecek.