Editörün SeçtikleriEkonomi

İhtiyaç sahiplerine 5-10-20 bin TL karşılıksız destek veriliyor! Detaylar belli oldu!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için 5-10-20 bin TL karşılıksız destek verileceği açıklandı. KOSGEB tarafından geri ödeme şartı olmadan verilen destek kapsamında iş kuracak olan kişilere toplam da 65 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak. Her yıl milyonlarca kişiye KOSGEB desteği ile 65 bin TL’ye kadar ödeme veriliyor. Yeni bir iş kurmak isteyenler için KOSGEB karşılıksız destek paketleri haberimizde..

İş kurmak isteyenlere 65 bin TL’ye kadar karşılıksız destek ödemesi yapılıyor. Bütün şartlar resmen belli oldu. KOSGEB’in vermiş olduğu bu destekten yararlanmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar neler? Kimler başvuruda bulunabilir? Detaylar şu şekilde açıklandı..

65 BİN TL’NİN DAĞILIMI

Desteğin miktarı 65 bin TL olarak açıklandı. Hibenin 5 bin TL’si kuruluş işlemleri desteği olarak verilirken, 45 bin TL’si kuruluş desteği ve 15 bin TL’si de işletme gideri olarak ihtiyaç sahiplerine verilecek.

DESTEK VERİLEN ALANLAR

Desteğin detayları KOSGEB tarafından şu şekilde sıralandı:

Kuruluş desteği: Gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 5 bin lira, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 10 bin lira geri ödemesiz destek verilir.

Performans desteği: İşletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi ve istihdam sayısına göre belirlenir, destek tutarı hesaplanırken ilgili dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde 4 (a) kapsamındaki tüm personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı dikkate alınır.

Her bir performans dönemi sonunda, işletmenin ilgili dönemde gerçekleştirdiği toplam prim gün sayısına göre;

Birinci performans dönemi için

180-539 olan işletmeye 5 bin lira,

540-1079 olan işletmeye 10 bin lira,

1080 ve üstü olan işletmeye 20 bin lira,

İkinci performans dönemi için

360-1079 olan işletmeye 5 bin lira,

1080-1439 olan işletmeye 15 bin lira,

1440 ve üstü olan işletmeye 20 bin lira performans desteği sağlanır.

Sertifika desteği: Girişimcinin kurduğu işletme için gerekli mesleki ve teknik sertifika ve buna benzer belgeler (işletme sahibi için işletme kuruluş tarihinden önce en geç 1 yıl öncesini kapsayacak şekilde) çerçevesinde; girişimcinin kurduğu işletmede çalışan personeli için (işletme kuruluş tarihinden itibaren) işletmeye destek oranı uygulanmaksızın geri ödemesiz olarak toplam 5 bin liraya kadar destek sağlanır.