Ekonomi

Devlet desteği büyüyor! Yeni iş kurmak isteyenler bu habere dikkat! Başvurana anında geri ödemesiz 50 bin TL hibe ediliyor

Devlet kendi işini kurmak isteyen girişimci, yeni mezun gençlere yönelik geri ödemesiz nakit desteği sunuyor. Destek kapsamında herhangi bir birikimi bulunmayan ancak sektörde var olmaya çalışan kişilere yönelik belirli şartları karşıladıklarında 50 bin TL’yi aşan hibe desteği sunulmaya başlandı.

KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan tüm girişimciler sundukları iş projesi kapsamında 65 bin TL değerindeki hibe almaya hak kazanıyor. Alınan tutar ile kişi kendi şirketini kurabiliyor.

Girişimciler, Yeni İş Kurmak İsteyenler Bu Habere Dikkat

Esnafı destekleyen hibe tutarı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kendi işinin sahibi olmak isteyenler bu fırsattan yararlanabilecek. Özellikle girişimciler ön planda tutuluyor. KOSGEB, İŞKUR vasıtası ile açılacak sektöre yönelik farklı oranlarda geri ödemesiz hibe fırsatı sunuyor.

KOSGEB Hibe Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB’in sağladığı hibe desteği SGK ve İŞKUR’un desteği ile vatandaşlara dağıtılıyor. 65 bin TL değerinde tutulan hibe oranı için; 5 bin TL kuruluş işlemleri için, 45 bin TL ise ise kuruluş desteği için, 15 bin TL işletme giderleri için sunulacak. Kampanya şartları dahilinde hibe paketinden yararlanmak isteyen eski hükümlü ve engelli vatandaşlar ön planda tutuluyor. Kendi hayatlarını idame ettirecek kişilere yeni bir iş kurma fırsatı sunuluyor.

KOSGEB Hibe Desteği Başvuru Şartları

KOSGEB’in anlaşmalı olarak yürüttüğü 65 bin TL değerindeki hibe desteği için zihinsel ya da ruhsal engeli bulunan en az yüzde 40 iş kaybı yaşayan engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. Bunun dışında sunulan fırsattan faydalanmak isteyenlerin yerine getirmeleri gereken şartlar şunlardır:

  • Başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına kayıt olmak
  • Yaşanılan ilde bulunan KOSGEB şubelerine giderilerek hizmet müdürlüğüne kayıt işlemini başlatmak
  • KOSGEB işbirliği ile uygulanan girişimcilik eğitimine katılarak sertifika almak
  • Kurulacak iş sektörüne yönelik uygun bir proje tasarlamak
  • Kapsamda sunulan tek bir hibe desteğine başvuruda bulunmak