Ekonomi

Kripto parası olanlar kahrolacak! Çok fena çakıldı!

Yatırım yapmak amacıyla kripto para alanlara kötü haber verildi. Gelen bir son dakika haberine göre kripto paralar bu sabah resmen çok fena çakıldı. Bitcoin’in fena bir şekilde çakıldığı duyuruldu. Bunun üzerine yatırımcılar bu ani düşüşün sebebini araştırmaya başladı.

Geçen hafta 48 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, bu yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ancak bu seviyeden sonra ufak ufak düşme eğilimi gösteren Bitcoin, yatırımcısını endişelendirmeye başladı. Yatırımcılar endişelenmeye başlarken, haftanın ilk günü sabah saatlerinde Bitcoin çok fena çakıldı. 38 bin dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin düşüşü ile birlikte alt coinler de yüzde 5 – 10 arasında değer kaybına uğradığı belirtildi.

BİTCOİN’DE ÇOK SERT DÜŞÜŞ

Bitcoin bugün 38 bin 536 dolara kadar geriledi. Son 1 ayın en düşük seviyesini gören Bitcoin 40 dolarlık seviyenin altına düşmüş oldu. Şu anda gelen rakamlara göre Bitcoin 39 bin dolardan işlem görüyor.

DAHA DA DÜŞEBİLİR

22V Research analisti John Roque “Bitcoin’deki son düşüşe rağmen teknik göstergeler aşırı satım bölgesine yakın olmadığını gösteriyor. 30 bin dolar seviyesine inebileceği görüşümüzü sürdürüyoruz” yorumunu yaptı.

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ?

Bitcoin, FED mayıs ayındaki toplantısında politika faizini 50 baz puan artırabileceğini söylemesine dair kritik mesajlar vermeye başlayınca, Bitcoin yönünü aşağıya doğru çevirmeye başladı. Bu yıl yüksek enflasyon sebebiyle Bitcoin 35-45 bin bant aralığında işlem görüyor.