Gündem

Açıkladılar: Doktorlar Mayıs ayında bu günlerde işi bırakıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre Hekimsen tarafından doktorlarla ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Buna göre doktorların mayıs ayı içerisinde 6 gün görevi bırakacakları belirtildi. Açıklama sosyal medya üzerinden geldi.

Mayıs ayında doktorlar 6 gün boyunca işi bırakacak. Kamu sağlık sendikası Hekimsen, yaptığı açıklamasında 5, 6, 17, 18, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde işi bırakacaklarını açıkladı. Açıklamada, “Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz” denildi.

Sağlık Sendikası Hekimsen doktorların 6 gün boyunca belirtilen tarihlerde işi bırakacaklarını duyurdu. 6 gün boyunca devam edecek olan greve ilişkin, “Mayıs ayında tüm Türkiye’de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz” açıklaması yapıldı.

ACİL DURUMDA NE OLACAK?

Vatandaşlar hekimlerin işi bıraktığı günlerde acil vakalara ne olacağını merak ediyordu. 6 gün boyunca devam edecek olan grevlerde sağlık kuruluşları hafta sonları verdikleri hizmetlere devam edecek. Bu şekilde vatandaşların sadece bu günlerde acil durumlar dışında başvurmaması gerektiği belirtildi. Acil hastalar, acil ve riskli gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastaları ve çocuk aciller bakıma devam edecek. Buralarda hizmet aksamayacak.