DünyaSağlık

İngiltere’den dünyaya yeni salgın yayılıyor! Çok sayıda kişide görüldü! Nedeni belli değil

Dünya yaklaşık olarak 2 yıldır görülen koronavirüs salgınını yeni yeni atlatmaya başladı. Ancak İngiltere’den gelen bir haber herkesi şoke etti. Çünkü bugüne kadar 74 çocukta görülen ve henüz nedeni belli olmayan hastalık çeşitli ülkelerde görülmeye başlandı. Detaylar haberimizde..

Nedeni belli olmayan gizemli hastalık İngiltere ve Britanya dışında, Danimarka, İrlanda, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerdeki çocuklarda görüldü. Aynı zamanda ABD’nin Alabama eyaletinde ise 1-6 yaşındaki 9 çocukta da aynı virüsün görüldüğü ifade ediliyor.

ALARM VERİLDİ

Konuya ilişkin DSÖ, 16 Nisan tarihinde yaptığı yazılı açıklamasında İngiltere’de 74 çocukta henüz nedeni belli olmayan hepatit virüsünün tespit edildiğini açıklamıştı. 5 Nisan tarihinde İskoçya’da 10 yaş altı 10 çocukta hastalığın ağır olduğu 8 Nisan’da ise İngiltere’de sayısının 74’e yükseldiğini belirtmişti.

VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER?

Virüsün görüldüğü çocuklarda görülen belirtiler: son bir ay içerisinde sarılık, karaciğer iltihabı, kusma, ishal ve karın ağrısı olarak ifade edildi. Vakaların temasla arttığı da gelen bilgiler arasında.

Koronavirüs tam olarak belli olmadan ve adı konulmadan önce, dünya genelinde gizemli hastalık olarak tanımlanıyordu. Bu hastalığın yeni bir koronavirüs durumu olmasından endişe ediliyor.