Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilere bayram ikramiyesi belli oldu!

Milyonlarca emekli bayramda alacağı ikramiyenin durumunu merak ediyor. 13 milyon emekli gözünü Erdoğan’dan gelecek olan açıklamalara çevirmişti. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama geldi.

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamasında emekli ikramiyelerine zam kararının gündemde olmadığını söylerken, Cumhurbaşkanı da açıklamasında emeklilere zam kapısını resmen kapattı. Buna göre emekliler bayram ikramiyesini geçtiğimiz yıldaki gibi 1.100 TL olarak alacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı belli oldu. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamasında emeklilere bayram bin 100 TL ikramiye verileceğini belirtirken, ödemelerin 28 – 29 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

EMEKLİLERİN UMUDU KIRILDI

2018 yılında emekli ikramiyesi bin TL, olarak ödenirken ikramiyeler 2021 yılında bin 100 TL’ye çıkarılmıştı. Asgari ücrete gelen zam ile birlikte çeşitli kalemlerde zam yapılması sonrası emeklilerde bayram ikramiyesine zam beklentisi de yükselmeye başladı. Ancak gelen son habere göre bayram ikramiyelerinde artış olmayacak.

DİSK: EMEKLİ İKRAMİYESİ YÜZDE 10, ENFLASYON YÜZDE 151 ARTTI

DİSK’in açıklamasında “Emekli ikramiyesi 2018-2022 arası 4 yılda sadece yüzde 10 artarken, resmi enflasyon yüzde 151, gıda enflasyonu ise yüzde 186 arttı. Aynı dönemde asgari ücret ise 1.603 TL’den 4.253 TL’ye yükseldi. Buna karşılık yüzde 10 artan emekli bayram ikramiyeleri enflasyonun altında ezildi.” denildi.

CHP TALEP ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta CHP, TBMM Başkanlığına emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılması konusunda bir yasa teklifi sunmuştu. Aynı zamanda bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanlara da bayram ikramiyesi verilmesini de talep etmişti.

Bununla birlikte Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ise yaptığı açıklamasında emekli bayram ikramiyelerinin TÜFE’ye göre artırılmasını talep ederek, rakamın 2 bin 500 TL olmasını istemişti.