Ekonomi

Valilik açıkladı: 40 bin aileye alışveriş çeki verilecek!

Valilik tarafından yapılan son açıklamaya göre ihtiyaç sahibi 40 bin aileye bakkal alışveriş çeki verilecek. “Bakkal Alışveriş Çeki” projesini uygulanacak. Detaylar şu şekilde açıklandı..

Açıklama Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından yapıldı. Gül, yaptığı açıklamasında, hayırseverlerin  destekleri ile birlikte alışveriş çeki düzenleneceğini belirtti. Gül, valilikte düzenlenen protokol imza töreninde konuşarak önemli açıklamalarda bulundu.

40 BİN AİLEYE ÇEK VERİLECEK

Gaziantep Valisi Davut Gül, amacın hem mahalle bakkalından alışverişin teşvik edilmesi hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara en yakın yerden alışveriş imkanı sağlamak olduğunu ifade etti. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi 40 bin aileye hediye çeki verilecek. Çeklerin kaymakamlık tarafından dağıtılacağı belirtildi.

1-2 GÜN İÇİNDE HESAPLARA PARA YATIRILACAK

Vali Gül, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Geçmiş yıllarda vatandaşlarımızın, hayırseverlerimizin katkılarıyla bakkala olan borçlarını zimem (veresiye) defteri geleneği ile kapatıyorduk. Bu sene farklı bir uygulama yapacağız. Bu senedeki uygulamayı, vatandaşlarımızın borçlarını bakkallardan silerek değil kendilerine alışveriş çeki vererek sürdüreceğiz. Hayırseverlerimiz Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) aracılığıyla paralarını yatıracaklar. Yatırılan para karşılığında alışveriş çeklerimizi alacak alışverişlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan o mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşımıza dağıtılacak. Her birinin miktarı 100 lira ama bu bir aileye 100 lira vereceğimiz anlamına gelmiyor. Ailenin ihtiyaç durumuna göre verilen çekler bakkallara gidilerek bakkallarda ya borcundan düşülecek ya da alışveriş yapılacak. Bakkallar da o çekleri bakkallar odasına getirecek ve en geç 1-2 gün içerisinde hesaplarına paralar yatırılacak. Planlamamız yaklaşık olarak 40 bin aileye ulaşmak ve 15 milyon civarında bir bütçeyi hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine aktarmak”