Ekonomi

İŞKUR hem meslek öğretiyor hem de bu sürede katılımcılara ödeme yapıyor! Günlük 105 TL ödemeler başladı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye’de işsizlik ile mücadele eden kurum ve kuruluşlar arasında en etkili ve etken olan kurum olarak her yıl on binlerce vatandaşın sigortalı olarak iş hayatına başlamasına aracı oluyor. İş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren ve uygun çalışma koşullarının oluşmasına katkı sunan İŞKUR, öte yandan işsiz vatandaşlar için farklı projeler ve programlar sunmaya da devam ediyor. İş arayanların iş bulması için projelerini sürdüren ve bunun yanında iş bulmayı kolaylkaştıracak olan bazı eğitimler ile sürecin daha hızlı ilerlemesini amaçlayan İŞKUR, işsiz vatandaşlar için çeşitli mesleki kurslar da veriyor. Üstelik bu kursların bazılarında iş garantisi bile veriliyor! İşte detaylar…

Mesleki Eğitim Kursları Katılım Şartları

İŞKUR, vatandaşların meslek edinmelerini kolaylaştırma amacıyla mesleki eğitim kursları düzenliyor. Bu kapsamda mesleki eğitimler, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri bünyesinde görevli olan iş ve meslek danışmanları aracılığı ile danışmanlık hizmeti sunularak veriliyor. Bu nedenle de mesleki eğitim kurslarına katılarak meslek sahibi olmak isteyen kişilerin, danışmanlar ile iletişim kurarak bu eğitimlerden yararlanmak istediklerini bildirmeleri gerekiyor. Kurslardan 15 yaşını tamamlamış ve işsiz kişiler faydalanabiliyor. Ayrıca katılım sağlanan mesleki eğitim kursuna göre mesleki gereklilere uygun olmak da gerekiyor.

Mesleki Eğitim Kurs Ödemeleri

İŞKUR tarafından düzenlenen ve şartlara uyum sağlayan vatandaşların katılım gösterebildiği mesleki eğitim kursları, haftada 6 günü geçmeyecek şekilde, en az 5 ve en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 40 saat olarak düzenleniyor. Bu eğitim kurslarına katılanlara bir de eğitim sürecinde ödemeler yapılıyor. Sektöre göre değişiklik gösteren ödemelerde sanayi sektörüne dair düzenlenen ve en az %50 istihdam garantisi olan kurslarda 106,34 TL’lik, en az %50 istihdam garantili kurslarda 65,44 TL ve eski hükümlülere yönelik olarak düzenlenen istihdam garantisi olmayan kurslarda ise 49,08 TL ödeme yapılıyor.