DünyaKültür-sanat

Sevilen dizinin ünlü oyuncusu hayatını kaybetti!

Bir dönem ekranların sevilen dizisi olan Mad Men dizisinin ünlü ismi Bertram Cooper hayatını kaybetti. 2007 – 2015 yılları arasında yayınlanan dizide Bertram Cooper karakterine hayat veren Robert Morse hayatını kaybetti. Ünlü ismin vefat haberi dizinin sevenlerini üzdü.

Ünlü aktör Robert Morse, 90 yaşında hayatını kaybetti. Broadway yıldızının vefat haberi sosyal medya üzerinden arkadaşı senarist Larry Karaszewski ve oğlu Charlie Morse tarafından doğrulandı.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Gelen bilgiye göre ünlü oyuncu 90 yaşında hayatını kaybetti. Yetenek Ajansı’ndan David Shaul, ünlü oyuncunun kısa bir süre önce Çarşamba günü evinde ölü olarak bulunduğunu açıkladı.

ROBERT MORSE KİMDİR?

Ünlü aktörün vefat haberi sosyal medya üzerinden yayılmaya başlayınca internetten Robert Morse kimdir? Araştırmaları hız kazandı. Robert Morse kimdir? Sorusunun cevabı şu şekilde:

18 Mayıs 1931’de Massachusetts, Newton’da doğan Robert Morse, 1961’de Shepherd Mead’in en çok satan kitabına dayanan “How to Succeed in Business Without Really Trying” müzikalindeki rolüyle tanınmaya başlamış ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Tony Ödülü kazanmıştı.

Robert Morse, tiyatronun yanı sıra 1960’lı yıllarda “The Loved One” ve “A Guide for the Married Man” gibi pek çok komedi filminde de yer almıştı.

Truman Capote rolüyle 1990 yılında ikinci Tony Ödülü’nü kazanan oyuncu, PBS’te American Playhouse’daki canlı performansıyla ise 1993 yılında Emmy Ödülü’nü kazandı. “Mad Men”deki Bert Cooper rolüyle de 5 kez Emmy’ye aday gösterilen Robert Morse, 60 yıllık kariyerinde, yaklaşık 100 tiyatro, televizyon ve film yapımında rol aldı.