Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Salmonella paniği Türkiye’ye de sıçradı! Ülkemizde de bulundu.. Ekipler hemen imha ediyor!

Tüm dünyanın konuştuğu salmonella krizi ne yazık ki ülkemize de sıçradı. Gelen bir son dakika haberine göre İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri marketlerde Kinder ürünlerini denetlemeye başladı. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz, yaptığı açıklamasında bulunduğu yerlerde ürünlere el koyup imhasını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Belçika’da üretilen Kinder markalı ürünlerin bazı serilerinde Salmonella bakterisine rastlanmıştı. Ülkemizdeki ürünlerde henüz bu duruma rastlanmadığı ifade edilmişti. Toplatılacak olan ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak duyuruldu. Bunun üzerine İstanbul İl Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri harekete geçti.

BİR MARKETTE BULUNDU

750 kişilik gıda denetim ekibi hemen harekete geçti. Marketleri gezerek, raflardaki ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Ekipler bir markette toplanma kararının alındığı ürüne rastlandı. Konuya ilişkin hemen market sahibi bilgilendirilirken, ekipler ürüne el koydu.

ÜRÜNLERE HEMEN EL KOYUP İMHA EDİYORUZ

Denetimlere katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, tespit edilen ürünlere el koyulduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

“Avrupa’da alarm veren Salmonella bakterisi taşıyan ürünlerle ilgili geri bildirimlerle beraber, 2 partide sıkıntı olduğunun tespit edilmesiyle beraber bakanlık olarak harekete geçtik. Firmadan geri izlenmeler yapılarak, nerelere ürün verilmiş, ne yapılmış noktaları belirledik. Ürünlerle ilgili toplatma kararı verildi ve firmaya da tebliğ edildi. Onun akabinde de biz İstanbul olarak, 750 denetçimizle sahada ürünle ilgili denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bulduğumuz yerlerde de ürüne el koyup, imhasını gerçekleştiriyoruz. Firma da aynı şekilde toplatma ve geri çekme işlemlerine başladı”