Bilim, Teknoloji

iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor! 30 gün süre tanındı! Geri sayım başladı!

Dünyanın en sık kullanılan telefon modellerinden biri olan iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre iPhone’nin üreticisi olan Apple, uygulama mağazasında bulunan eski uygulamaları kaldırma kararı aldı. Şirket tarafından gelen bilgiye göre bir süredir güncelleme almayan uygulamalar App Store üzerinden kaldırılacak. Bu karar pek çok Apple kullanıcısı tarafından tepki ile karşılandı.

iPhonelerin mağazası olan App Store üzerinde pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların bir kısmı yakından zamanda kaldırılacak gibi gözüküyor. Apple, bu konu ile ilgili harekete geçerek yeni bir karar aldı ve 30 günlük süre tanıdı.

O UYGULAMALARIN FİŞİ ÇEKİLİYOR

Buna göre Apple, bir süredir güncelleme almayan uygulamaların App Store üzerinden kaldırılacağı konusunda uyarıda bulundu. Bu sebeple de uygulamaların güncellenmesi için 30 günlük süre tanındı. Uygulamaların kaldırılmaması için 30 günde bir güncelleme göndermesi gerekecek.

TEPKİLER BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Robert Kabwe gibi birtakım uygulama üreticileri bu karar tepki gösterdi. Kabwe Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Apple’ın oyunu olan Motivoto’yu Mart ayının 2019 yılından bu yana güncellemediğini ve bu sebeple de kaldırılmakla tehdit edildiğini şu şekilde belirtti: