Eğitim

Maddi sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerine aylık 1600 TL verilecek! Reşit olanlar bu destek için başvurabilecek

Türkiye’de son dönemlerde birçok vatandaş, ekonomik zorluklar nedeniyle hayat standartlarını değiştirmek zorunda kaldı. Zira oluşan ekonomik koşullar, halkın her kesimini etkilerken, bazı kesimler bu durumdan daha fazla etkilendi ve etkilenmeye de devam ediyor. Asgari ücretli çalışanlar, asgari ücretin altında aylık alan emekli vatandaşlar ve öğrenciler, maddi zorluklarla mücadele ederek hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Birçok öğrenci bu maddi yükü kaldırabilmek için, okurken aynı zamanda bir işte çalışıyor. Ancak buna rağmen birçok öğrenci maddi yetersizlikten dolayı eğitim hayatından uzaklaşabiliyor. Bu tür durumların önüne geçmek için bazı kurum ve kuruluşlar öğrencilere burs veriyor. İşte detaylar…

Kaymakamlık Burs Destekleri

Türkiye’de öğrencilere burs veren kurum ve kuruluşlar arasında ilk sırada kaymakamlıklar yer alıyor. Kaymakamlıklar ilkokul ve ortaöğretim öğrencileri için 500 TL, lise ve lisans öğrencileri içinse en düşük 456 TL ve en yüksek 900 TL burs veriyor. Kaymakamlıkların verdiği burslardan yararlanmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, örgün öğretime devam ediyor olması, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmaması, hane halkında kişi başına düşen net asgari ücretin üçte birden fazla olmaması gerekiyor. Bu burs için başvurular kaymakamlık binalarında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılabiliyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Burs Destekleri

Öğrencilere burs vererek maddi destek sağlayan kurumlar arasında Türk Eğitim Vakfı (TEV) da yer alıyor. TEV ise mesleki ortaöğretim öğrencileri için 350 TL, üniversite öğrencileri için 800 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1200 TL ve doktora öğrencileri için 1600 TL burs sağlıyor. Bu burslardan yararlanmak isteyenlerin ihtiyaç sahibi olma, gelir sağlayan bir işte çalışmıyor olma, 35 yaşını aşmamış olma, 4 üzerinden en az 3 ortalamaya sahip olma ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartlarını karşılamaları gerekiyor.