DünyaSağlık

Çocukları hedef alıyor: Can alan virüsün bütün belirtileri açıklandı! Türkiye’de can alan gizemli virüs görüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve son olarak DSÖ’nün açıklaması ile birlikte bir çocuğun canını alan gizemli virüs tehlike yaratmaya devam ediyor. Çocuk hepatiti olarak adlandırılan gizemli virüs şu anda 11 ülkede 169 kişide tespit edildi. Peki, ülkemizde can alan gizemli virüs tespit edildi mi? Detaylar haberimizde..

Dünya Sağlık Örgütü son olarak yaptığı açıklamasında gizemli hepatit virüsünün bütün belirtilerini sıraladı. İlk olarak İngiltere’de daha sonra da İskoçya’da görülen gizemli virüs bir çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu durum yen i bir küresel salgın endişesini yeniden gündemde getirdi.

169 ÇOCUKTA GÖRÜLDÜ

Dünyayı resmen diken üzerinde tutan gizemli virüsün yeni bir koronavirüs durumu yaratmasından endişe ediliyor. Gizemli virüsün şu ana kadar 11 ülkede ve 169 çocukta görüldüğü ifade ediliyor. Dün ilk ölümün yaşanması sadece ülkemizde değil, tüm dünyada paniğin daha da artmasına neden oldu. Hastalık özellikle 1 aylık ve 16 yaş arasındaki çocuklarda görüldü.

KARACİĞERİ MAHVEDİYOR

Gelen bilgiye göre gizemli virüsün etkileri çok kuvvetli.  Virüs ilk olarak karaciğeri iflas noktasına getiriyor. Bu sebeple karaciğeri iflas eden 17 çocuğa karaciğer nakli yapıldığı açıklandı.

BELİRTİLERİ NELER?

Gizemli virüsün belirtileri karın ağırsı, ishal ve kusma olarak açıklandı. Vakaların büyük bir kısmında ise yüksek ateş olmadığı ifade edildi.

ÜLKEMİZDE GİZEMLİ VİRÜS GÖRÜLDÜ MÜ?

Ülkemizde gizemli virüsün görülüp görülmediği merak ediliyordu. Gelen DSÖ’nün verilerine göre ülkemizde henüz bu hastalık görülmedi. Tüm dünya ülkelerdeki virüs dağılımı şu şekilde:

İngiltere 114,

İspanya 13,

İsrail 12,

ABD 9,

Danimarka 6,

İrlanda 2,

Hollanda 4

İtalya 4

Norveç 2

Fransa 2

Belçika 1