Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika beklenen ödemeler bugün başladı! PTT’ye gidene 206 TL para verilecek: Hemen paranızı alabilirsiniz

Gelen zamlardan sonra vatandaşlar devletin verdiği para desteklerini araştırmaya başlamışken yeni bir duyuru yapıldı. Bu desteklere elektrik faturası desteği de eklendi. Buna göre elektrik faturaları için destek veriliyor. Devlet tarafından elektrik tüketim desteği başlatıldı. Bu destek için ödemeler de PTT üzerinden yapılıyor. Elektrik faturası desteği miktarı aile sayısına göre değişiyor. Destek kapsamında, 4 kişilik aileye 171 TL ödeme yapılırken vatandaşlar ödemelerini PTT üzerinden alabiliyorlar.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Yapılan duyuruda hangi aileye ne kadar ödeme yapılacağı da belirtildi. Bu noktada ailedeki kişi sayısına göre ödeme yapıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak “1-2 kişi: 103 Lira 3 kişi: 137,33 Lira 4 kişi: 171,67 Lira 5 kişi: 206 Lira” ödeme yapıldığı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabildiği belirtilirken bu desteğin ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir elektrik tüketim desteği olduğu bildirildi.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Ayrıca duyuruda bu ödemelerden kimlerin yararlanabileceği de şöyle paylaşıldı:

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler