Ekonomi

O bankada hesabı olan herkesi yakından ilgilendiren açıklama geldi! Bundan sonra her gün..

İş Bankası harekete geçerek, bankada hesabı olan bütün müşteriler için açıklamada bulundu. Buna göre yastık altında olan altınların ekonomiye kazandırılması için Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi kurulmuştu. İş Bankası da harekete geçerek altın kaydileştirme işlemini tamamlayan ilk özel banka olduğunu duyurdu. Banka müşterileri artık her gün altınlarını bu sistem sayesinde banka hesaplarına aktarabilecek.

İş Bankası yastık altında olan altınların ekonomiye kazandırılması adına İstanbul Altın Rafinerisi tarafından oluşturulan Kuyumcu Altın Değerleme Sisteminde altın kaydileştirme işlemini yapan ilk özel banka olduğunu duyurdu.

YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili banka tarafından yazılı açıklama yapıldı. Banka yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bankanın Altın Tasarruf Sistemi’ne dahil olan müşterileri, hem bankaya yatırdıkları altından gelir elde edecek hem de çalınma, kaybolma gibi risklerden korunacak. Banka müşterileri, ayrıca hesabındaki altınlarını başka yatırım aracına çevirme, altın hesabını teminat göstererek kredi kullanma gibi imkânlara da sahip olacak. Bankadaki altın hesapları, ilgili yönetmelik gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi altında bulunuyor”