Editörün SeçtikleriGündem

Sağlık Bakanı Koca açıklıyor: Salgında yeni dönem başlıyor! Yeni kararlarda tüm detaylar belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak’ dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının bugün yapılacağı belirtildi. Ayrıca bu toplantının saati de belli oldu. Her zaman saat 17:00’da yapılan toplantı bu kez saat 12:00’da yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde ‘en önemli’ Bilim Kurulu toplantısının 27 Nisan çarşamba gününe ertelendiğini duyurmuştu. Bunun ardından Bakan Koca yeni bir açıklama yaparak hayırlı kararların Çarşambaya bırakılmayacağını belirterek toplantının bugün yapılacağını ifade etti.

TOPLANTI BUGÜN YAPILACAK

Bakan Koca dün akşam yaptığı paylaşımında “Hayırlı kararları Çarşambaya bırakmayalım, Salı günü toplanalım. Bilim Kurulu beklenen toplantısını yarın yapıyor” dedi.

MASKE KONUSUNDA ÖNEMLİ KARAR

Gerçekleştirilecek olan toplantıda maske konusu hakkında çok önemli kararların alınacağı belirtildi. Ayrıca kapalı alanlarda maske şartının esnetilmesinin gündemde olduğu belirtilerek okullardaki maske zorunluluğuna yönelik de bir karar alınması beklendiği paylaşıldı.

SAAT 12:00’DA BAŞLAYACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 12:00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Fahrettin Koca, Sakarya Valiliğini ziyaret ettiği sırada bir açıklama yapmıştı. Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“En kötü günlerimiz geride kaldı. Bilim Kurulu en önemli toplantılarından birini yapacak. Özellikle Maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu toplantısında ele almış olacağız”