Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Elektrik faturası yüksek gelenlere müjde verildi! Bugün itibariyle resmen başladı: Elektrik faturalarında 200 TL indirim yapılıyor

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı fatura destek hizmetini devam ederken bu hizmetin adı elektrik tüketim desteği olarak açıklandı. Bakanlık tarafından bu isim ile vatandaşlara fatura desteği veriliyor ve bu destek ile beraber faturalarda 206 TL’ye kadar indirim yapılmış oluyor.

FATURALARDA 206 TL İNDİRİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan kömür yardımının yanında elektrik tüketim desteği büyük bir dikkat çekerken kış aylarında doğalgazın yanı sıra elektrik tüketimi de artıyor. Bu noktada verilen bu destek büyük bir önem taşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek ailedeki kişi sayısına göre değişen tutarlarda ödeniyor. Bu noktada 206 TL’ye kadar ödeme yapılabiliyor.

GEREKLİ ŞARTLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik elektrik tüketim desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürürlüğe alınırken elektrik tüketim desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin bazı şartlara haiz olması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle paylaşıldı:

Düzenli bir geliri bulunmayan eşi vefat etmiş kadınlar

Öksüz, yetim ya da asker çocuğu olup devlet desteğinden yararlananlar

65 yaşını doldurmuş bakıma muhtaç, güçsüz ve kimsesiz olan kişiler

Muhtaç asker ailelerine yönelik yardımı alan haneler

Devlet destekli kronik hastalık ya da çoklu doğum yardımı programından yararlananlar

Şartlı sağlık ve eğitim yardım programından yararlananlar

Vücudumdaki fiziksel kaynaklı olarak engelli aylığı alanlar yaşlı aylığı bulunanlar sunulan destekten yararlanabilir.

ÖDEME VE BAŞVURU DETAYLARI

Tüm bunların yanı sıra desteğin ne kadar ödeneceği de paylaşıldı. Buna göre “2 kişilik hane aylık 75 kilowatt saat için 103 TL 3 kişilik hane aylık 100 kilovat saat için 137,33 TL 4 kişilik hane aylık 125 kilovatsaat için 171,67 TL 5 ve daha fazla kişiye sahip hane aylık 150 kilovatsaat için 206 TL” ödeme yapılacağı belirtilirken bu destek için özel bir kuruma giderek başvuru yapılmasına gerek yok. Bu doğrultuda elektrik faturası ile birlikte PTT şubelerine kişiye ait kimlik kartı ile gidildiğinde belirlenen ödeme aralığı faturadan düşürüldüğü paylaşıldı.