Ekonomi

Birçok kişi bu desteklerden yararlanabildiğini bilmiyor! Devlet bu kişilere karşılıksız destek ödemesi yapıyor!

Türkiye’de, sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli başlıklar altında ve çeşitli kategorilerde yardım ve destek sağlanıyor. Birçok vatandaş, bu destek programlarının kendisini kapsamadığını düşündüğü için hiçbir şekilde araştırma yapmıyor ve başvuruda bulunmuyor. Ancak devlet tarafından sağlanan bu destekler, herkesi kapsıyor olabilir. Bu nedenle de vatandaşların, şartları araştırarak bu desteklere başvuruda bulunması gerekiyor. Peki devlet hangi koşullarda vatandaşlara destek ödemeleri yapıyor? İşte detaylar…

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yapılan Destek ve Yardımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılan yardım ve destek ödemeleri arasında, eşi vefat etmiş kadınlara yapılan nakit yardımları yer alıyor. Hane içerisinde sosyal güvencesi olmayan bir bireyin olması halinde 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve son nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara aylık olarak 500 TL ödeme sağlanıyor.

Öksüz ve Yetim Çocuklara Yapılan Yardımlar

Bir diğer yandan 3294 sayılı Kanın kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile verilen yardımlar arasında öksüz ve yetim yardımı da yer alıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan ve anne ya da babasını veya her ikisini birden kaybetmiş olan çocuklara bu destek ödemeleri yapılıyor. Bu yardımlar her ay için hesaplanarak, 2 ayda bir 300 TL olarak veriliyor.

Muhtaç Asker Ailelerine Destek ve Yardımlar

Bakanlık tarafından yapılan yardımlar arasında muhtaç asker ailelerine verilen yardım ödemeleri de yer alıyor. Yine 3294 sayılı Kanın kapsamında verilen bu yardım ödemeleri, vatani görevini yapmakta olan askerlerin, sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan ailelerine, kişinin askerlik süresi boyunca veriliyor. Bu nakdi yardım da her ay için hesaplanarak 2 ayda bir 500 TL olarak ödeniyor.

Terör Zararına Karşı Yardımlar

Bakanlık tarafından sunulan destekler arasında terör olaylarından bir şekilde etkilenen vatandaşlara yönelik yapılan destekler bulunuyor. Bu destekler yol, gıda, giyim, barınma, eğitim gibi ihtiyaçlar yerel bölgelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığı ile karşılanıyor. Bu yardım hane başına azami 1.200 TL olarak belirleniyor.