Ekonomi

Bayram öncesi nakit ihtiyaçları için en düşük faiz oranı belirlendi! Bu banka ihtiyaç kredisinde yüzde 1,50’den az faiz oranı sunuyor!

Ramazan Bayramı yaklaşıyor ve vatandaşların en önemli gündem maddeleri arasında Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonu tatili ile birleştirilip birleştirilmeyeceği yer alıyor. Şayet bayram tatili hafta sonu ile birleştirilirse, ortaya 9 günlük bir tatil süreci çıkıyor. Bu da birçok çalışan vatandaşın 9 günlük tatil yapabileceği anlama geliyor. Hal böyle olunca da seyahat, düğün hazırlığı, tadilat gibi alanlardaki nakit ihtiyaçları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle de birçok vatandaş, bayram öncesi bankaların sunduğu ihtiyaç kredilerine başvurarak, acil nakit ihtiyaçlarını gidermek istiyor. Bu kapsamda özellikle de kamu bankaları, sundukları düşük faiz oranları ile ihtiyaç kredilerinde tüm dikkatleri çekmeyi başarıyor. İşte detaylar…

En Düşük Faiz Oranı Hangi Bankada?

Bayram öncesi kredi başvurularında müthiş bir yoğunluk başladı. Vatandaşlar, yaklaşan tatilde acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına bankaların ihtiyaç kredilerini araştırıyor. Ancak birçok bankada ihtiyaç kredilerinde faiz oranları %1,70’i aşmış durumda. Bu nedenle de vatandaşlar, uygun faiz oranlarına odaklanıyor. Peki en uygun faiz oranını hangi bankalar sunuyor?

Enpara ve Denizbank Faiz Oranları

Piyasa ortalamasına bakıldığında, çeşitli koşulların sağlanması halinde en düşük ihtiyaç kredisi faiz oranının %1,49 olduğu görülüyor. 25 Nisan 2022 itibariyle ihtiyaç kredilerinde Enpara.com 1.000 TL ile 120 bin TL arasındaki tutarlarda 36 ay vadede %1,63 faiz oranı sunuyor. Diğer yandan Denizbank ise 1.000 TL ve 100 bin TL arası limitlerdeki ihtiyaç kredilerinde 36 ay vadede %1,49 ile %1,69 arasında değişen faiz oranlarını sunuyor. Bu faiz oranları, müşteriye özel olarak ve bankanın hizmet şartları kapsamında değişiklik gösterebiliyor.

Yapı Kredi, N Kolay ve ING Bank Faiz Oranları

Yapı Kredi bankası ihtiyaç kredilerinde 1.000 TL ve 500 bin TL tutarlar arasında 36 ay vadede %2,29 ile %2,89 arasında faiz oranları sunuyor. Diğer yandan N Kolay ihtiyaç kredisinde 36 ay vadede 2.000 TL ile 50 bin TL arası tutarlarda %2,19 faiz oranı sunuluyor. Öte yandan ING Bank ise 36 ay vadede 500 TL ile 500 bin TL arası tutarlarda %1,54 ile %2,14 arasında değişen faiz oranları sunuyor.