Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Maaş hesaplarına 2.168 TL para yatırılıyor: Hesabınızdan çekebilirsiniz! Sadece 2 gün kaldı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla ilave tediye ödemelerine ilişkin araştırmalar da başladı. Bilindiği gibi yılda 4 defa verilen ilave tediye ödemeleri hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Bu noktada ilave tediye paralarının yarından sonra hesaplara yatırılacağı belirtilerek 2022 yılda 4 defa verilen ilave tediye ödemelerinin ayrıntıları paylaşıldı. Peki ne kadar ve kimlere ödeme yapılacak? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

29 NİSAN’DA ÖDEMELER YAPILACAK

Bu yılın ilk yarısı ile ilgili 26 günlük ikramiyelerinin ilk 13’ü 28 Ocak Cuma günü hesaplara yatırılmıştı. Bunun yanı sıra ikramiyelerin bir diğer taksitinin ise 29 Nisan’da hesaplara aktarılacağı belirtilerek maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışan işçilere bu ödemeler taksitli olarak değil 23 Aralık’ta tek seferde toplam olarak ödenecek.

2 BİN 168 TL ÖDENECEK

Konu ile ilgili olarak en düşük ilave tediye asgari ücretten yapılan hesapla 2 bin 168 lira olurken bu hesabın 13 güne denk geldiği ifade edildi. Bununla beraber bu yıl kamu işçilerinin eline en az toplam 8 bin 672 lira geçmiş olacağı gibi ilave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmadığı vurgulandı.