Bilim, TeknolojiTeknoloji

En İyi Web Hosting Sağlayıcısını Seçme İpuçları

İdeal bir web hosting hizmetinin üç temel özelliği vardır: güvenlik, destek ve hız. Kitleniz büyümeye devam ederken, web sitenizi de ölçeklendirmeniz gerekir. Kullanıcı deneyimi üzerinde olumsuz bir etki yaratmadan yüksek trafiği yönetmek istiyorsanız bu oldukça önemlidir. Hosting hizmetleri farklı fiyat etiketleri ile birlikte gelir. Daha ucuz bir seçenek isterseniz, ayda yalnızca birkaç dolar ödemeniz gerekebilir. Öte yandan, dedicated veya cloud sunucuyu seçerseniz, bu size ayda binlerce dolara mal olabilir. Aşağıda verilenler, en iyi hosting hizmetini seçmenize yardımcı olabilecek önemli ipuçlarından bazılarıdır.

Müşteri Desteği

Temel müşteri desteğini seçerseniz, telefon, bilet ve e-posta desteğini içerecektir. Ancak, geri dönüş süresi, seçtiğiniz hizmete göre farklılık gösterebilir. Örneğin, bazı sağlayıcılardan 24 saat telefon desteği alabilirsiniz, bazıları ise istekleri yalnızca e-posta yoluyla yanıtlayabilir.

Bir uzmanın web sitenizin yönetimiyle ilgilenmesini istiyorsanız, yönetilen bir hizmet seçebilirsiniz. Bu uzmanlar, web sitenizin, aldığınız trafik miktarına göre uygun şekilde yapılandırılmasını sağlayacaktır.

Trafik Miktarı

Genellikle web hosting hizmeti sağlayıcıları, hizmetleri için bant genişliği ve depolama gereksinimlerine göre ücret alırlar. Bant genişliği, belirli bir süre içinde sunucuya yüklenen veya sunucudan indirilen veri miktarını ifade eder. Web siteniz günde birkaç ziyaretten daha fazlasını almıyorsa, bant genişliği gereksinimleriniz çok yüksek olmayacaktır. Öte yandan web siteniz Google’da ilk sayfasında listeleniyorsa, bant genişliği gereksinimleriniz yüksek olacaktır. Böyle bir durumda, paylaşımlı web hosting’ten dedicated veya bulut tabanlı bir hizmete geçmeniz gerekebilir.

Sunucu Türleri

En ucuz hosting hizmetini arıyorsanız, paylaşımlı hizmetler en iyi seçimdir. Bu makinede yüzlerce web sitesi barındırılır. Web sitenizin performansı bu sunucudaki yüke bağlı olacaktır. Paylaşımlı web hosting’in diğer bir dezavantajı da sunucunun gücüne ve özelliklerine sınırlı erişiminiz olmasıdır. Gerekli dosyaları yalnızca SFTP veya FTP yoluyla yükleyebileceksiniz.

En iyi performansı istiyorsanız, dedicated bir sunucu deneyebilirsiniz; Bu durumda, makinenin tamamını kiralamış olacaksınız. Ancak aynı zamanda, ayda daha fazla ödeme yapacaksınız. Yine de sanal özel sunucu (VPS) gibi daha ucuz seçenekler de vardır. Tipik bir kaliteli VPS, Hostinger’de bulunabilir.

Sınırsız Teklifer

Sınırsız bant genişliği ve depolama sağlayan web hosting hizmetlerini duymuş olabilirsiniz. Ve şok edici olan şey, bu hizmetleri ayda birkaç dolara sunduklarını iddia etmeleridir. Ancak sorun, belirli bir kullanım derecesinden sonra performansın kısılabilmesidir. Dolayısıyla, çok fazla trafik alan bir web siteniz varsa, bu harika bir seçim olmayabilir.

Alan Adı

Bir işletme web siteniz varsa, kendi alan adına sahip olduğundan emin olun. Web hostinginizi daha sonra değiştirebilirsiniz ancak alan adınızı değiştirmemelisiniz. Çünkü bu trafik miktarına ve arama motorlarında kazandığınız sıralamaya olumsuz bir etki yapacaktır.

Uzun lafın kısası, bunlar web siteniz için en iyi hosting hizmetini arıyorsanız, göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz başlıca konulardan sadece birkaçıdır.