EkonomiGündem

O şehirde yaşayanlara bayram hediyesi duyuruldu! Bayram boyunca toplu taşıma tamamen ücretsiz oldu

Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşımın nasıl olacağı hakkındaki sorular yanıt buldu. Bu doğrultuda Başkent Ankara’da bayramda toplu ulaşımın ücretsiz olacağı belirtilirken belediyeye ait toplu ulaşım araçları 2, 3, ve 4 Mayıs tarihlerinde yani bayram boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLDU

Ankara’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz kullanılabileceği belirtilirken Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde ücretsiz olacağı duyuruldu. Bununla beraber EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları (otobüs, metro, ANKARAY ve teleferik) 2, 3 ve 4 Mayıs 2022 tarihlerinde ücretsiz olacak. Arife gününden itibaren ayrıca mezarlıklarda ring seferleri düzenleneceği paylaşıldı.

SOLO OTOBÜSLER RİNG YAPACAK

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile bayram boyunca saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet vereceği ABB tarafından duyurulurken EGO Genel Müdürlüğü ayrıca arife gününden itibaren Karşıyaka Mezarlığı’nda 4, Sincan-Çimşit Mezarlığı’nda 2, Ortaköy Mezarlığı’nda ise 1 adet olmak üzere toplam 7 adet solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında ring seferleri düzenleyeceği paylaşıldı.

İLAVE SEFERLER YAPILABİLECEK

Saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre vatandaşların mağdur olmamaları için ilave otobüs ve tren seferleri de konulabilecek.