Editörün SeçtikleriEkonomi

Bayramda bir yere gitmeyin: Brent petrol çıldırdı! Akaryakıta bayram öncesi can sıkan zam gelecek!

Vatandaş son dönemlerde akaryakıtta indirim haberi beklerken zam haberi herkesi şoke etti. Brent petrolün resmen çıldırması üzerine bayramdan önce akaryakıta büyük bir zam geleceği belirtildi. Peki, akaryakıta ne kadar zam gelecek? Akaryakıt zammı hangi gün uygulanacak? Detaylar haberimizde..

Bayram arifesinde vatandaşların canını sıkacak bir haber geldi. Benzin fiyatlarına bayramdan önce zam geleceği belirtildi. Brent petrolün 104 doları geçmesiyle birlikte durumun benzin fiyatlarına yakın zamanda yansıyacağı söylendi. İşte benzine gelmesi beklenen zam ve detaylar..

Brent petrol geçtiğimiz hafta ciddi bir düşüş gösterdi. Bunun üzerine vatandaşlar akaryakıt fiyatlarında indirim beklerken, zam kararı ile karşılaştı. Bayram öncesinde zam şoku ile karşılana vatandaşlar ne kadar zam geleceğini araştırmaya başladı.

BENZİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Bayram öncesinde akaryakıt fiyatlarına zam geleceği belirtildi. Sektör yetkililerinden alınan son bilgiye göre brent petrolün yükselişe geçmesi ile birlikte 30 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 85 kuruş kadar zam gelmesi bekleniyor.

BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Gelmesi beklenen 85 kuruşluk zam sonrasında benzin fiyatlarının şu şekilde değişmesi bekleniyor:

İstanbul’da bir litre benzin fiyatı ortalama 19,00 TL’den 19,85 TL’ye çıkacak. Ankara’da 19.11 TL’den 19.96 TL’ye, İzmir’de ise 19.10 TL’den 19.95 TL’ye yükselecek.