Ekonomi

Devlet iş kurmak isteyenlere 65 bin TL hibe ediyor! Başvuru sonrası girişimcilere karşılıksız ödeme yapılacak

Türkiye’de işsizlik sorunu gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artan işsizlik sorunu ile birlikte, ekonomik zorlukların da artması vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Oluşan tabloda, iş arayan vatandaşlar için şartlar ağırlaşırken, devlet çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığı ile işsizliğe karşı mücadele ediyor. Bu kapsamda, istihdam sahalarının genişletilmesi için çeşitli programlar ve projeler düzenleniyor. İstihdamda kendi işini kurarak var olmak isteyen girişimciler için destek KOSGEB’den geliyor. KOSGEB, kendi işini kurma hayali olanlar için şartların karşılanması durumunda 65 bin TL’lik hibe desteği sağlıyor. Bu da iş kurma hayali olan vatandaşlara bu zorlu şartlarda maddi bir destek fırsatı sunuyor.

KOSGEB’den 65 Bin TL’lik Hibe Desteği

Kendi işini kurarak istihdam sağlamak isteyen ancak bunun için yeterli maddi gücü olmayanlar için KOSGEB 65 bin TL’lik hibe desteği sağlıyor. İŞKUR’un da desteği ile sağlanan bu 65 bin TL’lik hibe desteğinin 5 bin TL’lik kısmı kuruluş işlemleri desteği olarak, 15 bin TL’lik kısmı işletme gideri desteği olarak ve 45 bin TL’si de kuruluş desteği olarak veriliyor. KOSGEB tarafından sunulan bu destek engelli vatandaşlara ve eski hükümlülere sunuluyor. Bu destek sayesinde engelli vatandaşların ve eski hükümlü vatandaşların iş ve sosyal hayata adapte olması amaçlanıyor.

KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB tarafından verilen 65 bin TL’lik hibe desteğinden ruhsal, zihinsel, bedensel ve sosyal yeteneklerini çeşitli ölçülerde kaybeden ve en az %40 iş kaybı olan engelli kişiler yararlanabiliyor. Öte yandan eski hükümlü vatandaşlar da bu desteklerden yararlanabiliyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin KOSGEB kaydı oluşturması, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitim programına katılması, katılım belgesine sahip olması, iş projesi hazırlaması ve hibe programına başvuruda bulunması gerekiyor.