Gündem

Pegasus Hava yolları Kadir Gecesi paylaşımı için harekete geçti! Bakın ne yaptı!

Tüm Türkiye Kadir Gecesini ibadetle geçirirken, Pegasus çalışanları olduğu ifade edilen bir grup sosyal medyada herkesin tepkisini çeken bir paylaşım yaptı. Pegasus çalışanları alkol masasında “Kadir Gecesi Özel” yazılı paylaşımla tepki çekti. Skandal paylaşım üzerine Pegasus sosyal medyada TT olurken, dev firmanın yapacağı hareket merak konusu olmuştu.

Pegasus Hava Yolları çalışanlarının sosyal medyada alkollü kadir gecesi paylaşımı tepki çekti. Pegasus ise saatler sonra açıklama yaparak, çalışanlarla ilgili gerekli kararın verileceğini kamuoyu ile paylaştı. Gelen son habere göre bu kişilerin işten çıkarıldığı belirtildi.

PEGASUS’UN YAPTIĞI O AÇIKLAMA:

“27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz.

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aynı zamanda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek Pegasus çalışanları hakkında Kadir Gecesi’nde Pendik ilçesinde yapmış oldukları paylaşım nedeniyle 28 Nisan günü ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan soruşturma başlattı.